Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE OTKRITI

Srbijanski savez: Odluka o Šukeru nije za javnost jer to prelazi sportske okvire

Davor Šuker i Tomislav Karadžić
Robert Anić/PIXSELL
21.03.2015.
u 14:10

"Zajednički je dogovoreno da o donesenom zaključku neće upoznavati čitava javnost u regiji. Ovo pitanje nadilazi sportske okvire i srpski nogometni savez nije dužan da se o tome očituje", poručili su iz Nogometnog saveza Srbije.

Nogometni savez Srbije priopćio je da neće obavijestiti javnost hoće li podržati Davora Šukera koji se kandidira za mjesto u Izvršnom odboru Uefe. Iz tamošnjeg saveza smatraju da to pitanje prelazi sportske okvire.

"Zajednički je dogovoreno da o donesenom zaključku neće upoznavati čitava javnost u regiji. Ovo pitanje nadilazi sportske okvire i srpski nogometni savez nije dužan da se o tome očituje. Također, preporuka je i Uefa da se o tome javno ne govori, već da svaka delegacija zadrži interno pravo donošenja odluke o podršci određenim kandidatima i da se o tome izjasni putem tajnog glasanja na sedmici u Beču. Ovakvim stavom naša nogometna organizacija želi pokazati istinski profesionalni odnos prema važnom pitanju isključujući mogućnost bilo kakvih debata kroz medije", stoji u priopćenju Nogometnog saveza Srbije.

FSS je prošlog tjedna, nakon Šukerova posjeta, najavio kako će pružiti potporu za njegov izbor, ali je to došlo u pitanje nakon što se oglasila Koalicija izbjeglica u Srbiji koja osporava potporu predsjedniku HNS-a. I to zbog Šukerovih fotografija iz 1996. na grobu Ante Pavelića, jer je podržao Kosovo i izjavio da će Hrvati prvi nastupiti u Prištini te zbog izjave da će reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u čast Josipu Šimuniću, a koji je, navode iz Koalicije, suspendiran zbog pozdrava "Za dom spremni".

>>'Ne mogu se naći s kažnjenim Brbićem. Sad je jasno zašto nas žele maknuti'

>>Davor Šuker razljutio Srbe: Takav čovjek kod nas nije dobrodošao!

Komentara 3

Avatar Bekrija
Bekrija
16:42 21.03.2015.

Mamićev region za kojim pati.

AN
Andreeejjj
18:01 21.03.2015.

Pa tog Šukera stvarno niko nigdje ne voli! Imaju previše razloga svi i svagdje!

Avatar nula
nula
18:19 21.03.2015.

To ulazi u okvire "drzavne bezbednosti" , haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije