Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIDRUŽILI SE

Nogometaši Gorice poručili 'ne rasizmu'

Gorica
Foto: Gorica.hr
03.06.2020.
u 12:46

Gorica je tijekom treninga snimila fotografiju kojom želi poručiti kako su i oni protiv rasizma te kako se pridružuju prosvjedima diljem svijeta

Ameriku pa i cijeli svijet na noge je posljednjih dana digao otpor i pobuna protiv sustava i vlasti koje dopuštaju svašta. Naime, nakon što je policajac Derek Chauvin nasilno priveo, u Minneapolisu Afroamerikanaca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom pritisnuo vrat nakon čega je Floyd ubrzo preminuo, mnogi su se stanovnici SAD-a počeli buniti i protestirati po ulicama zbog načina na koji se ophodi prema manjinama.

Tome su se pridružili i mnogi sportaši i zvijezde. Lewis Hamilton prije koji dan javno je prozvao sve iz svijeta formule 1 jer šute, a on kao jedini crni vozač i dalje mora stajati sam... Sada su se ovom pokretu pridružili i hrvatski klubovi.

Gorica je tijekom treninga snimila fotografiju kojom želi poručiti kako su i oni protiv rasizma te kako se pridružuju prosvjedima diljem svijeta.

Igrači su, posloženi u krug, kleknuli na jedno koljeno i time zajedno poručili NE rasizmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije