Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S VIRTUALNOM PUBLIKOM

Nogomet se nakon šest mjeseci vraća i u Kinu

nogometna lopta
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
22.07.2020.
u 12:56

Prva dva mjeseca nogometaši će biti u karanteni, sa strogim policijskim satom i zabranom naručivanja hrane izvan hotela. Sve utakmice odigrat će se bez gledatelja, s virtualnim navijačima i otprije snimljenim navijačkim pjesmama i skandiranjem, koje će se puštati s razglasa.

U subotu se u Kini vraća nogomet nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa nakon što je Kineski nogometni savez dopustio početak tamošnje Superlige jer na najnovijem testiranju nije bilo nijednog pozitivnog slučaja među nogometašima. 

Kinezi su obavili oko 1870 testova među nogometašima i trenerskim osobljem, a ti testovi će se izvoditi najmanje jednom tjedno, tvrdi agencija Xinhua. Ukupno 16 prvoligaških klubova podijeljeni su u dvije skupine - jedna u Dalianu, a druga u Suzhou pokraj Šangaja, a kompletne momčadi će biti u tamošnja dva hotela. 

Prva dva mjeseca bit će u karanteni, sa strogim policijskim satom i zabranom naručivanja hrane izvan hotela. Sve utakmice odigrat će se bez gledatelja, s virtualnim navijačima i otprije snimljenim navijačkim pjesmama i skandiranjem, koje će se puštati s razglasa. 

Sezona je trebala započeti u veljači, ali je već u siječnju koronavirus poharao Kinu, dok već duže vremena Kina pandemiju drži pod kontrolom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije