Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE DAVIS KUPA

Njih dvojica imaju 13-1 protiv Čilića i Ćorića, a Noah ih je srećom 'zaboravio'

Monfils
Foto: Reuters
03.11.2018.
u 07:00

Nitko ne misli da će bilo koji francuski sastav biti lak posao za naše tenisače.

Yannick Noah (58) zna posao. Izbornik francuske reprezentacije i ove je godine uoči odluke koga će odabrati za finalni dvoboj Davisova kupa s Hrvatskom odredio šestoricu igrača za pretpripreme koje će 12. studenoga započeti u Marcq-en-Baræulu, gradiću u blizini Lillea, grada u kojem će se od 23. do 25. studenoga odigrati finale.

Pozvao je: Richarda Gasqueta, 28. tenisača svijeta, Lucasa Pouillea (32.), Jeremyja Chardyja (40.) i Jo-Wilfrieda Tsongu (256.), koji će konkurirati za pojedinačne mečeve te Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta za susret parova. Iznenađenje? Kako za koga.

Monfilsov zadarski grijeh

Iako to nije konačan odabir, nama je laknulo zbog toga što među kandidatima nema Gillesa Simona, trenutačno 31. i Gaëla Monfilsa, 30. na ATP listi. Zašto? Pa, zato što njih dvojica protiv Marina Čilića imaju učinak 9-1 u pobjedama, a protiv Čilića i Borne Ćorića zajedno čak 13-1 (Simon 8-1, Monfils 5-0). Poznato je da je Simon Marinova “crna mačka”, pobjeđivao ga je na svim podlogama (6-1), pa čak i na zemlji, podlozi na kojoj će se igrati u Lilleu (u Umagu 2007.). Monfils pak ima recentnu, ovogodišnju pobjedu nad Marinom na zemlji, dogodilo se to na turniru u Rio de Janeiru na početku godine.

No, Noah ipak nije slučajno “zaboravio” na Simona i Monfilsa. Potonji je 2016., u polufinalnom dvoboju istih suparnika u Zadru, prekršio disciplinu u momčadi, pa ga Yannick više nije zvao u reprezentaciju, iako se činilo da će se uoči dvoboja ovogodišnjeg prvog kola s Nizozemskom taj spor izgladiti. Simon je pak zadnji put u reprezentaciji bio za dvoboj prvoga kola s Japanom, lani, kada je Francuska na kraju i osvojila naslov. No, pobjedu u finalu nad Belgijcima Francuzima je donio sastav u kojem su bili Tsonga, Pouille, Gasquet i Herbert.

Paire prijeti kratkim loptama

Noah je ostao vjeran toj četvorici i samo im je pridodao Mahuta (za susret parova) i Chardyja. Koji može solidno odigrati na zemlji (93-82), za razliku od Simona kojega bije glas da nije igrač za zemlju, iako na toj podlozi ima bolji učinak u pobjedama (139-104) i na njoj je osvojio pet od svojih 14 ATP naslova. A javio se i Benoît Paire (56.) koji protiv Čilića ima 1-4, ali nada se Noahovu pozivu.

– Čekat ću poruku od Noaha. Volio bih biti u sastavu, volio bih igrati protiv Čilića prvog dana finala. On će doći s tvrde podloge na kojoj će se igrati Masters u Londonu, a ja ću ga dočekati s puno skraćenih loptica – poručuje Paire.

Nitko ne misli da će bilo koji francuski sastav biti lak posao za naše tenisače. Noah ima privilegij da može koristiti jedan od najboljih parova, a u singlu ima širinu koju naš izbornik Krajan nema. No, na kraju krajeva, igrat će samo dvojica, najviše trojica.

>> Pogledajte i kako su naši tenisači proslavili plasman u finale Davis kupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije