Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup konfederacija

Njemačka uvjerljiva protiv Meksika, slijedi finale protiv Čilea

Njemačka - Meksiko
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.06.2017.
u 22:08

Finalni susret Njemačke i Čile igra se u nedjelju u 20 sati u St Peterburgu, dok će Meksiko i Portugal za treće mjesto igrati u 17 sati u Moskvi

Nogometna reprezentacija Njemačke izborila je  finale Kupa konfederacija nakon što je u polufinalnom ogledu u Sočiju pobijedila Meksiko sa 4:1 (2:0).

Aktualni svjetski prvaci su već nakon osam minuta vodili 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale. Elf je izveo dvije sjajne akcije koje je golovima okrunio Leon Goretzka. Veznjak Schalkea je u šestoj minuti s ruba kaznenog prostora zabio za 1:0, da bi dvije minute kasnije utrčao u kazneni prostor i zabio pored Guillerma Ochoe za 2:0.

Meksiko je u prvom poluvremenu imao dvije lijepe prilike, no Marc Andre ter Stegen je sjajno reagirao na udarce Giovanija do Santosa u 33. i Javiera Hernandeza u 36. minuti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Njemačka je riješila u 59. minuti kada je Timo Werner zabio za 3:0. Marco de la Mora je u 89. minuti fantastičnim udarcem s više od 30 metara zabio za 3:1, a minutu kasnije je Amin Younes postavio konačnih 4:1. 

Njemačka će u finalu u nedjelju u St Peterburgu igrati protiv prvaka Južne Amerike Čilea koji je u srijedu pobijedio Portugal boljim izvođenjem jedanaesteraca 3:0 nakon što u 120 minuta nije bilo golova. Njemačka i Čile su igrali u skupini i susret je završio 1:1.

Za obje reprezentacije bit će to prvo finale na ovom natjecanju.

Finalni susret je u nedjelju u 20 sati u St Peterburgu, dok će Meksiko i Portugal za treće mjesto igrati u 17 sati u Moskvi.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:58 30.06.2017.

Zaista lijepa tekma,i puna dobrih poteza,gledateljstvo na nivou jednog takvog sepktakla,a na kraju Njemacka bez milosti prema protivniku zavrsva tekmu s eto 4:1,s tim dokazuje,da je i dalje najmocnija nogometna sila svjeta,nedostizna svakom protivniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije