Naslovnica Sport Rukomet

'Čast mi je što me Serdarušić spominje, on je vrhunski trener'

– Nitko sa mnom nije kontaktirao, zasad ništa ne znam o funkciji u HRS-u – rekao je Metličić.
04. veljače 2015. u 14:23 2 komentara 3304 prikaza
Petar Metličić
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Dok rukometni svijet zbraja pluseve i minuse sa Svjetskog prvenstva, a u Hrvatskoj se slaže kadrovska križaljka ljudi koji bi nam mogli vratiti finala velikih natjecanja, Pero Metličić vodi treninge sa svojim klincima u akademiji Balić-Metličić. Njegovo ime vrti se u svim mogućim kombinacijama. Nekadašnji kapetan Hrvatske, koji je ostao zapamćen kao veliki igrač, borac i čovjek, nerado se upušta u razgovore. Na riječ izbornik samo se nasmije.

– Izbornik? Koga? Generacije rođene 1998. godine u akademiji? – kratko će Pero.

Nikada nije bio od onih koji su se gurali na naslovnice. Rad, rad i rad, ozbiljnost, to su bili njegovi igrački postulati, tako je i sada. A sva kuloarska naklapanja samo mu idu na živce. Jednostavno, to nije njegov svijet. Dakle, o reprezentaciji, odnosno poziciji izbornika nije izjavio ni riječi, ali barem nam je kazao što misli o izjavi Zvonimira Noke Serdarušića, vrlo izglednog novog izbornika, koji je najavio da bi rado Metličića vidio kao svog pomoćnika u reprezentaciji.

– Noka je vrhunski trener koji me je, uostalom, i trenirao u Celju pa znam što govorim. Čast mi je da me spominje u bilo kojem kontekstu i to je za mene veliko priznanje. Ali tu svaka priča staje, nitko sa mnom nije kontaktirao, zasad ništa više od toga ne znam – rekao je Metličić.

Nema kod njega puno priče, Metličić poštuje Hrvatski rukometni savez i sve odluke koje će donijeti. A jedna od prvih trebao bi biti dolazak Ivana Balića kao koordinatora struke i Serdarušića kao izbornika. U toj varijanti Metličić bi bio "treći čovjek", Serdarušićev pomoćnik.

>>Goluža odlazi, Zvonimir Serdarušić preuzet će rukometnu reprezentaciju!

>>Golužu će smijeniti 
jer sponzori ne vole gubitnike

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

  • Bubra:

    janezu ajde malo odmori.uzmi skije i odi se malo skijat to ti je pametnije od ovog sto provodis svoje dragocijeno vrijeme na vecernjem.

  • Avatar Prava Hrvatina
    Prava Hrvatina:

    Čast mu je što ga Serdarušić spominje, on je vrhunski trener makar nije nevini vitez ili sudionik nekog udruženog rukometnog pothvata u kome su nastradali civili na tribinama.