Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJEŠNI SP

Golužu će smijeniti 
jer sponzori ne vole gubitnike

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Izbornik Slavko Goluza.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
02.02.2015.
u 15:35

U ovakvom sastavu trebalo je biti mjesta za Sulića, Vukovića, Buntića, pa i Vuglača i Obranovića.

Rukometaši Hrvatske, prvi put otkako ih vodi Slavko Goluža, gledali su finale Svjetskog prvenstva iz topline svojih domova.

Nakon što su u subotu izgubili utakmicu za šesto mjesto, naši su rukometaši ekspresno otputovali kući. Šesto mjesto, sedam pobjeda i dva poraza. Uspjeh ili neuspjeh? Više vuče na neuspjeh. Goluža treba ostati ili otići? Više vuče na to da treba otići i prepustiti klupu nekome drugome.

Červar uspješniji

No, konačnu riječ dat će Sandi Šola i Zoran Gobac, dva čelna čovjeka Saveza. Pritisak javnosti da se Goluža makne velik je, a velik je sigurno i pritisak sponzora. Ionako ih ima malo, na kapaljku, a vole samo pobjednike ili barem one koji su im blizu. Nikako ne one koji se bore za peto, šesto, sedmo ili osmo mjesto. U redu, svi se više-manje, oni koji su pristalice Golužina rada, skrivaju iza činjenice da smo ostvarili cilj i izborili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Osvajanje medalje očigledno nam više nije cilj. Ili smo svjesni da više nemamo megamomčad kao 2003. i 2004.

Imamo lagani osjećaj da je izbornik prelako shvatio ovaj SP. Mislio je da će pobjede doći same od sebe, kako ćemo ionako igrati u polufinalu, a to znači da je ostao i dalje uspješan. No, sada je već na 50 posto učinka. A bio je na 75 posto. Na šest velikih natjecanja osvojio je tri medalje, na tri nije. Lino Červar, primjerice, na deset je velikih natjecanja osvojio šest medalja, a od ta četiri samo jednom nije igrao u polufinalu (2007.).

Što to sve nije valjalo u Dohi? Ponajprije naša igra. Nestala je ona lepršavost u napadu, nestala je čvrstina u obrani. Mučili smo se s gotovo svim suparnicima, osim s Iranom i BiH. Goluža je stalno forsirao obranu 6-0, ali ta je obrana davno pročitana.

Imao je u pričuvi 5-1, ali ju je malo koristio. No još bi obrana i mogla dobiti prolaznu ocjenu, ali napad nikako. Na postavljene obrane imali smo golemih problema, sve do posljednje dvije utakmice kada se Goluža smilovao i poslao u vatru Ivana Sliškovića. A taj ima top u ruci.

Domagoj Duvnjak, a sigurno će Đakovčanin i sam to priznati, odigrao je svoje najlošije natjecanje u posljednjih pet godina. Nije da nije htio, ali on mora puno, puno bolje! Je li problem bio u očima, ne znamo. Jedan od najlošijih turnira odigrao je i Igor Vori. Dugo nismo vidjeli tako velik broj promašenih zicera našeg kapetana. Kada dva tako klasna igrača podbace, onda je sve ostalo još puno teže.

Igra bez napretka

A kakav smo samo lagani raspored imali. Otvoren put do finala, bez Španjolske, Francuske i Danske. Ali Golužine trupe to nisu znale iskoristiti. I odabir igrača mogao je biti bolji. Mogli su ovdje biti i Vuković i Buntić i Obranović i Vuglač i Sulić. Ali, Goluža ima svoju viziju. Sigurno ima i Gopčev mig koga do zove, a koga ne. E, sad, igra bez igre, bez napretka u odnosu na lani... Jedno natjecanje otišlo je u nepovrat. Dovoljno da Goluža ode? Više nego dovoljno. Možda mu daju još jednu priliku, ali što ako je uprska? Ali, treba li nam još jedan kiks, drugi u nizu na EP-u iduće godine? Čelnici Saveza, dobro razmislite o svom idućem potezu...

>>Vori: Ako me žele, i dalje ću igrati! Goluža: Moramo prespavati

>>Danska pobijedila Hrvatsku i osvojila peto mjesto na SP-u

Komentara 32

DI
dijamante
17:29 02.02.2015.

Sam je vec trebao otici. Zar jos nije?????

DU
Deleted user
16:46 02.02.2015.

jbt , drze e tog goluze ko da je jedini prezivjeli covjek na planetu....daj priliku drugima koji ce naprviti iskorak ...jbo vas glava nekulturna i nekarakterna

OB
ObrenM
16:25 02.02.2015.

Nije bitno tko je sponzor,vec je degutantno,kako se selektori poput politicara,svim silama nastoje odrzati na bogatoj stolici.Bez iznimke nakon poraza govore kako ce iz poraza izvuci veliku korist.Takodjer je praksa,da smijenjni selektori i treneri poslije par godina,kada se zaboravi na njihov velebni uradak,ponovo dodju na isto mijesto prepuni sladunjavih obecanja,koja se uglavnom ne ispune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije