Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUPINIĆI

Nisu birali vratara EP-a, a da jesu, Ivan Marcelić bio bi bez premca

\'09.09.2011. Rijeka - U Informativnom centru Grada Rijeke najavljeno je Europsko prvenstvo u vaterpolu za juniore koje ce se u Rijeci odrzati od 11. do 18.09. Konferenciji su nazocili Igor Nacinovic
Goran Kovacic/PIXSELL
19.09.2011.
u 18:53

Hrestaka i njegove dečke sljedeće godine očekuje SP u Perthu, a dotle će mnogi od njih igrati važne klupske role među seniorima.

Da je vaterpolo najjači hrvatski sport, još jednom je potvrđeno protekli tjedan u Rijeci. Hrvatska je juniorska reprezentacija (igrači rođeni 1994. i mlađi) suvereno – sa svim pobjedama na prvenstvu - osvojila naslov europskog prvaka. Dupinići su se pridružili velikim dupinima, koji su također kontinentalni prvaci, a do trona ih je umješno vodio mladi zagrebački trener Hrvoje Hrestak.

– Nije bilo izbora najboljih igrača, no da je biran najbolji vratar naš bi Ivan Marcelić bio bez premca, doista je odlično branio. Od ostalih igrača ne bih nikoga izdvajao jer su svi bili dobri. U jednoj bi se utakmici istaknuo jedan, u drugoj bi suparnici njega pokrili, ali bi ga zamijenio netko drugi. Tijesno je bilo s Mađarima u skupini, ta nam je pobjeda bila važna da bismo izbjegli Talijane prije finala, ali završnica s Talijanima bila je najzahtjevnija. No, mi smo uvijek išli s krilaticom "svi za jednoga, jedan za sve" - istaknuo je 32-godišnji Hrestak, kojemu je ovo već druga izbornička medalja (lani je s '93. godištem osvojio broncu).

Dakle, za hrvatski vaterpolo nema krize. Hrestaka i njegove dečke sljedeće godine, u prosincu, očekuje SP u Perthu, a dotle će mnogi od njih igrati važne role u seniorskim momčadima svojih klubova (i sam Hrestak je pomoćni trener u Mladosti). Pa spomenimo tih 13 junaka i klubove iz kojih dolaze: Marcelić (Mladost), Šarić (Šibenik), Miloš (Mladost), Gagulić (Mladost), Čalić (Mornar), Živković (Mladost), Lozina (Mornar), Buha (POŠK), Goreta (Jug), Divković (Jadran), Čagalj (Mornar), Bukić (Mladost) i Anić (Mornar).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije