Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASISTIČKI PROBLEMI

Ništa od bojkota: NBA liga se nastavlja, LeBron ljut kao ris

LeBron James
Reuters/Pixsell
27.08.2020.
u 19:20

Kad je prije nekoliko dana na utakmici Dallasa i Clippersa centar Montrezl Harrell na rasističkoj osnovi vrijeđao Luku Dončića rekavši mu da je mala bijela p***ica, nitko nije ni trepnuo. Da je kojim slučajem izmjena bila suprotna, NBA liga bi vjerojatno već bila otkazana.

Nakon sastanka koje je čelništvo lige održalo s NBA igračima, odlučeno je da će se bojkot košarkaša prekinuti te da će se utakmice doigravanja NBA lige u "balonu" na Floridi nastaviti ovog vikenda, javlja glavni izvor košarkaških informacija u SAD-u, Adrian Wojnarowski.

Naime, nakon što je američki policajac usmrtio Afroamerikanca Jacoba Blakea počeo je val otkazivanja utamica u znak bojkota protiv rasizma. Prvo su Milwaukee Bucksi otkazali utakmicu protiv Orlando Magica, a zatim je isto uslijedilo i u utakmici Los Angeles Lakersa i Portland Trail Blazersa te Houston Rocketsa i Oklahoma Thunder Cityja. 

Naknadno se odgodilo još nekoliko utakmica, ali tome se današnjim sastankom stalo na kraj. Wojnarowski ističe da su Lakersi i Clippersi bile jedine dvije momčadi koje su tražile da se prvenstvo prekine, a da su najglasnija dvojica u tom naumu bili LeBron James i Kawhi Leonard, dvije ponajveće zvijezde lige. Amerikanci ističu da je LeBron bijesan napustio sastanak nakon što je donesena odluka koja mu nije išla u prilog.

Dakako, razisam u Sjedinjenim Američkim Državama je za svaku osudu, no teško je ne zamijetiti dvostruke kriterije. Kad je prije nekoliko dana na utakmici Dallasa i Clippersa centar momčadi iz Los Angelesa Montrezl Harrell na rasističkoj osnovi vrijeđao Luku Dončića rekavši mu da je "mala bijela p***ica", nitko nije ni trepnuo. Da je kojim slučajem izmjena bila obrnuta, NBA liga bi vjerojatno već bila otkazana

Komentara 1

ZA
zagi101
11:21 29.08.2020.

ako se prvenstvo prekine onda neće bit ni love za te crne košarkaše, kaj budu i tad vikali to je rasizam . idu već svima na onu stvar. baš su izgleda crnci postali veći rasisti od bijelaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije