Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Kozina

Nisam želio Nexe na putu do završnog turnira, ali mi idemo u Flensburg

storyeditor/2023-03-29/None_090223_98219851.jpg
30.03.2023.
u 10:38

U nikad stresnijoj utakmici rukometaši Nexea prošli su u četvrtfinale Europske lige. Nakon plus četiri u Düsseldorfu protiv Motora nitko nije očekivao dramu u uzvratu.

No ona se dogodila. U 45. minuti Ukrajinci su vodili s osam pogodaka razlike i bili su na pragu plasmana među osam najboljih.

U tim trenucima Našičani se bude i uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist. Doduše, na kraju su izgubili, ali samo s minus dva što je bilo više nego dovoljno za plasman u četvrtfinale.

A tamo ih čeka njemački Göppingen, sastav u kojem igraju i trojica hrvatskih igrača – Marin Šego, Josip Šarac i Krešimir Kozina.

– Iskreno, nisam želio Našičane na putu do završnog turnira Europske lige.

Bez obzira na to što su igrali loše protiv Motora u uzvratu, riječ je o sjajnoj momčadi koja ima kvalitetu za plasman na završni turnir.

Uostalom, lani su igrali na Final-fouru. Već sam upozorio suigrače da nam neće biti lako, pogotovo ne u Našicama gdje se igra uzvrat – rekao je Krešimir Kozina koji je jedna dio karijere proveo upravo u Nexeu.

Da, igrao sam u Našicama od 2011. do 2013. godine. Bio je to moj prvi klub nakon Zameta.

Iz Našica sam otišao u inozemstvo, prvo u Alpla Hard, a onda put Njemačke gdje sam već promijenio tri kluba.

Inače, već sam s Göppingenom igrao protiv Nexea. U sezoni 2017./2018. igrali smo u skupini Europske lige.

Pobijedili smo u obje utakmice, u Göppingenu 30:27, a u Našicama 27:24 – istaknuo je Kozina.

U tih pet godina obje momčadi prilično su promijenile svoje rostere. Kod Našičana više nema Lelića, Šipića, Gadže, Lebana, Etera, Zrnića, Mrđenovića, Barišić Jamana, Barićevića, Buvinića, Jurić Grgića, Greganića, Lavrića i Pilipovića.

Iz te momčadi u današnjoj momčadi ostali su tek Manci Mičević i Tomić. Trener Nexea tada je bio Hrvoje Horvat, danas trener Wetzlara.

– Kod nas su 2018. protiv Nexea igrali Rebmann, Kneule, Heymann, Schiller i ja. Ne bježimo od uloge favorita. U Njemačkoj već svi na završnom turniru vide tri njemačka kluba – Flensburg, Göppingen i Füchse te francuski Montpellier.

Göppingen će imati dva teška susreta u njemačkoj ligi uoči prve utakmice protiv Našičana.

– Da, igramo protiv Bergischera i Wetzlara. Sreća da od utakmice do utakmice s Našičanima ne igramo nijednu utakmicu pa ćemo se dobro pripremiti za uzvrat.

Kako smo u njemačkom prvenstvu osigurali sredinu tablice, sav fokus će nam biti na Europskoj ligi – rekao je Kozina.

Reprezentacija?

– Razgovarao sam s izbornikom Perkovcem. Trenutačno sam na širem popisu za Grčku i Belgiju.

Bilo bi mi drago da ponovno zaigram za reprezentaciju i ne tajim da sam bio žalostan svaki put kada nisam bio pozivan – zaključio je Kozina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije