Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LIDERA

Dinamo umirovio Ademijev dres s brojem pet. Evo kada se ponovno vraća u upotrebu

Arijan Ademi, kapetan Dinama s najviše trofeja
Marko Lukunic/PIXSELL
29.03.2023.
u 20:44

'Ovo je mali znak zahvalnosti koji možemo iskazati Arijanu za sve što je napravio u zadnjih 13 godina. GNK Dinamo je na ovaj način još jednom odlučio istaknuti značenje našeg kapetana za klub kao i značenje Arijana Ademija za sve buduće generacije koje dolaze i koje će ponosno nositi grb Dinama na svojim prsima'

Donedavni kapetan i vođe zagrebačkog Dinama Arijan Ademi oprostio se od Dinama i karijeru će nastaviti u dalekoj Kini. Sjevernomakedonski reprezentativac bio je idol mnogih navijača i postao je legenda kluba, svima je teško pao odlazak iz Maksimira, ali kao i uvijek, postoji mogućnost da će se jednom vratiti.

Plavi su se odlučili na simboličan način zahvaliti Ademiju što je najbolje igračke godine proveo u Maksimirskoj 128.

- Arijan Ademi, simbol, uzor, kapetan i lider, napustio je GNK Dinamo nakon gotovo 13 godina provedenih u plavom dresu. Proteklih dana napisano je stotine kartica novinarskih tekstova i navijačkih poruka povodom kapetanova oproštaja, a i sam klub na emotivan se način zahvalio Ademiju na svemu što je dao za plavi dres.

Zaslužio je to naš kapetan prije svega svojim nastupima, golovima, asistencijama, trofejima i najvažnije – pristupom. Godine koje je proveo u klubu uvijek će biti neiscrpna inspiracija za sve dinamovce. Nemoguće je do kraja iskazati poštovanje i zahvalnost koju osjećamo prema našem dojučerašnjem kapetanu. 

Svjesni smo da je u nogometu dosta nezahvalno umiroviti jedan broj. Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiroviti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub.

Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega - napisali su na web stranici Dinama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije