Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štimac sve pojasnio

Nisam pogriješio s udarnih 11, ali Kovačić nam je dao tu klasu

'26.03.2013., Liberty Stadium, Swansea, Wales - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Wales - Hrvatska. Izbornik Hrvatske Igor Stimac.  Photo: Igor Kralj
'Igor Kralj/PIXSELL'
27.03.2013.
u 20:46

- Nismo bili pravi u veznoj liniji u prvom dijelu, bilo je previše krivih dodavanja. No, početna postava bila je rezonska, kaže Štimac

Nekoliko sati sna bilo mu je dovoljno, Igor Štimac je zadovoljan malo nakon podneva krenuo u Split. Dvije velike bitke su iza njega, Hrvatska je osvojila šest bodova u utakmicama protiv Srbije i Walesa. Svaka je na svoj način bila teška, o Srbiji su izrečeni recitali, a Wales je bio težak sam po sebi, jer je bio iza Srbije a i Gareth Bale igra u velikoj formi. Vidjelo se na utakmici kakva panika nastane kad Bale uzme loptu.

– Bale je sada među tri najbolja igrača na svijetu. I kao takav digne cijelu momčad, dade joj dodatnu dimenziju – objašnjava Štimac.

U toj je utakmici sve ovisilo o Hrvatskoj. A Hrvatska nije u prvom poluvremenu dobro igrala.

– Vezni red nije bio raspoložen, bilo je previše krivih dodavanja – kaže Štimac.

Stavili smo mu pod nos Badelja.

– To bi bilo masakriranje igrača, a to nisam želio. Nije bio dobar, nije bio raspoložen.

Objasnio je svoju zamisao s početnom postavom, koju je Wales nadigrao.

– Nije to bilo riskiranje, bila je to rezonska postava. Bila je to ista formacija s kojom smo samljeli Wales u Osijeku, samo je Sammir igrao umjesto ozlijeđenog Perišića. Ali, zamisao je ista. Nismo ponovili ono iz Osijeka.

Mnogi su se hvatali za glavu kada je na poluvremenu posegnuo za promjenama. Umjesto veznjaka Badelja ubacio je stopera Schildenfelda te zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji.

– Razgovarali smo odavno o toj formaciji, ali nije je trebalo uigravati. Hrvatska ima kvalitetne igrače koji u svakom trenutku mogu odgovoriti bilo kakvom taktičkom zahvatu.

Sustav je promijenio, ali najveća promjena dogodila se ulaskom Matea Kovačića. Kao da je mladić svojim ulaskom razigrao Modrića i Rakitića, Kovačić je povezao naše klase. A u posljednjih dvadesetak minuta Štimac je u vatru gurnuo i Ivicu Olića, koji je na lijevom krilu otvorio šetalište.

Netko će reći da je Štimac imao sreće, da je pogodio sa zamjenama.

– Nije to sreća. Sreća je kad pobijedite, a to ne zaslužite. A mi smo pobjedu apsolutno zaslužili.

Idućih dana zadovoljno će se odmarati, novih šest bodova je na kontu.

– Idemo zacrtanim putem, planirali smo šest bodova u tim utakmicama, premda nas ni četiri ne bi rastužila. Belgija je neokrznuta prošla Makedoniju, očito je da će odluka o prvome mjestu u skupini pasti u našem međusobnom dvoboju. Sada smo usredotočeni na lipanjski susret sa Škotskom – zaključio je Štimac.

>>>Evo kako je Štimac izbacio navijača: Tko si ti? Ajde, izlazi van

>>>Hrvatska će na novoj Fifinoj ljestvici biti četvrta na svijetu?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije