Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikolina Orlović:

Svjetska sam prvakinja i zbog svoje ličke krvi

Nikolina Orlović
Foto: Uwe Koch
1/6
02.04.2016.
u 08:10

U svojoj njemačkoj putovnici imam oba imena i prezimena.

Hrvatski boksački savez na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom ugostio je Nikolinu Orlović alias Nikki Adler. Pod hrvatskim imenom ova je 28-godišnjakinja osvojila prvu hrvatsku žensku medalju (treća na EP-u), a pod njemačkim pseudonimom ista je osoba osvojila WBU, WIBA, WBF, ali i WBC pojas prvakinje svijeta koji je svojedobno držala Laila Ali, kći Muhammada Alija.

– Kao dijete hrvatskih iseljenika ja sam kao amaterka nastupala za Hrvatsku, no kada sam se odlučila baviti profesionalnom boksom, morala sam uzeti njemačko ime ponajprije iz marketinških razloga. Jer, mom njemačkom sponzoru bilo je čudno da me tri godine sponzorira, a da ja i dalje nastupam za Hrvatsku.

Roditelji žive u Hrvatskoj

Nikolina nije ni prva niti posljednja koja je to u boksu učinila. Uostalom, Mostarac Adnan Ćatić proslavio se pod imenom Felix Sturm, Sandžaklija Muamer Hukić uspješno nastupa pod imenom Marco Huck, a i Puljanin Stipe Drviš morao je “promijeniti” prezime u Drews.

– Takva su vam pravila igre u profi boksu pa ja u svojoj njemačkoj putovnici imam dva imena i prezimena, a ovo Adler je izvedenica iz Orlović jer Adler znači orao.

Nikolinina majka je iz Donjeg Mrzlog Polja, a otac iz Udbine.

– Roditelji sada žive u Hrvatskoj, a ja u Augsburgu. Možda sam tako snažna zbog ličkih korijena.

Borilačkim sportovima počela se baviti s 15 godina, a sa 17 prešla je s kikboksa na boks.

– Bila sam lijena udarati nogama. Šalim se. Imala sam debele noge pa je ovo bio logičan izbor.

Zasad sam bez dečka

Pokazalo se odličnim izborom.

– Kada sam postala profesionalka, napustila sam postao službenice u pošti. Zarađujem mnogostruko manje nego što zarađuju boksači, ali sasvim dovoljno da od toga mogu živjeti. Izgleda da je moj naraštaj boksačica onaj koji otvara vrata onima koje dolaze i one će puno bolje zarađivati.

Nikolina je ovih dana u Zagrebu kako bi sparirala s Ivanom Habazin koju 23. travnja očekuje borba za svjetski naslov sa Šveđankom Mikaelom Lauren.

– Ivana ima jako dobru tehniku, a i vrlo je snažna i kondicijski spremna. Bit će to težak meč za obje, no Ivana ima veliko srce i psihološki je snažna sportašica.

Premda ih ima već četiri, Nikolina želi osvojiti još pokoji pojas.

– Cilj mi je osvojiti još tri, a ako u tome uspijem, morat ću potražiti veći stan.

A u tom svom njemačkom stanu Nikolina zasad živi sama.

Nemam dečka jer sam sve u životu posvetila boksu. Nadam se da se meni suđeni muškarac neće pojaviti tako brzo i da se neću zaljubiti i završiti karijeru prije no što sam planirala, a to je negdje između 33. i 35. godine.

S obzirom na to da je simpatična, otvorena i pristupačna djevojka, zacijelo lako ulazi u nova poznanstva. Kako muškarci reagiraju kad saznaju da je vrhunska boksačica?

– Dok to ne znaju, pokušavaju se udvarati, a kad saznaju, uglavnom se distanciraju. Čini se da je većini današnjih muškaraca teško prihvatiti činjenicu da bi žena u vezi mogla biti jača polovica – ističe Nikolina. 

>> Miočića će dočekati pun stadion, UFC 198 za samo 90 minuta ušao u povijest!

Komentara 3

Avatar whitesox
whitesox
14:21 02.04.2016.

Bravo curo!zdravlja naj prije!

KS
krao_sam
09:51 02.04.2016.

boze cuvaj hrvatsku ali nebi zivjela ovdje i radila za kikiriki.

PO
PokvareniGramofon
00:30 03.04.2016.

Sramota nad sramotama jadnima nijemcima nije dovoljno što bezobrazno kradu visokoobrazovane radnike iz siromašnih država koje su masno platile školovanje tih ljudi več kradu imena i prezimena sportaša kako bi lažno uzdizali svoju rasu koja je fizički nemočna za sportske i ostale uspjehe jer im nedostaje raznolikosti zbog nedavnih istrebljenja ne-njemaca i rasističkog mentaliteta....sramota neka je i naše sportaše koji tako prodaju dušu za par eura i postaju robovi lažnim "nadljudima" kako su zvali sami sebe za vrijeme hića...tako ponašanje treba zabranit zakonom i javno prozvat njemce i turke koji su to prvi počeli sa košarkašima...prozvat poimenice neka svi znaju koji su to rasistički menađeri koji vode njemački boks

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije