Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranska liga

Nikolićevi žapci još jednom slavili u Zaljevu svetaca

Josip Pavić
Marko Prpić
21.11.2009.
u 21:43

Odlični su bili Pavić i Hinić, no doista teško se sjetiti kad su posljednji put za Mladost na gostujućoj utakmici dosuđena čak tri peterca.

I bez ozlijeđenog Karača i bolesnog Muslima, vaterpolisti Mladosti su u derbiju osmog kola Jadranske lige u gostima pobijedili favorizirani hercegnovski Jadran s 10:8 (2:3, 4:0, 3:3, 1:2). Žapci se tako iz Zaljeva svetaca još jednom vraćaju kao pobjednici, prije toga su u Kotoru nadjačali Cattaro.

Utakmica je bila prilično čudna: Jadran je poveo s 3:2, a potom su Zagrepčani nizom od 6:0 došli u vodstvo s 8:3. Hercegnovljani 12 minuta nisu postigli pogodak i tek su u 19. minuti smanjili na 8:4.

Među mladostašima prednjačili su vratar Pavić s čak 15 obrana te sidraš i kapetan Hinić, koji je znalački dobivao isključenja suparnika ili kaznene udarce za svoju momčad. Hinić je postigao i dva pogotka, a ostali strijelci za Mladost bili su: Petković (3), Živković (2), Letica, Lončar i Babić.

Ipak, valja istaknuti još jedan detalj: suci Brala (iz Rijeke) i Periš (iz Splita) dosudili su za Mladost čak tri peterca. Teško nam se sjetiti kad su žapci posljednji put na gostovanju dobili toliko kaznenih udaraca. Hercegnovljani u Igalu nisu opravdali ambiciju da zavladaju Jadranskom i Euroligom.

Ostali rezultati: Cattaro - Mornar 14:11, Jug - Budva 8:6, Medveščak - Primorje 8:13, Koper - Šibenik 7:12, POŠK - Primorac... Poredak: Primorac 14 (-1), Budva 14, Mladost 14, Jug 13 (-1), Jadran (HN) 11 (-1), Šibenik 10 itd. (af)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije