Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNIK NIKOLIČIUSA

Nikola Kalinić je navodno glavni favorit za sportskog direktora Hajduka

Zagrijavanje nogometaša uoči početka utakmice 30. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka
Sime Zelic/PIXSELL
18.05.2024.
u 12:39

U hrvatskom sportskom medijskom prostoru odjeknula je vijest da će Kalinić iz kopački odmah prijeći u odijelo i postati sportski direktor Hajduka. Iz brojnih klupskih izvora je potvrđeno da je Kalinić glavni favorit za tu poziciju

U hrvatskom sportskom medijskom prostoru odjeknula je prilično neobična vijest. Trenutni napadač Hajduka Nikola Kalinić (36) glavni je favorit za poziciju sportskog direktora splitskog kluba.

Podsjetimo, u protekla dva mjeseca iz kluba su otpušteni predsjednik Lukša Jakobušić te trener Mislav Karoglan. Poziciju predsjednika zauzeo je Ivan Bilić, a poziciju trenera je privremeno, do kraja sezone, preuzeo mladi strateg Jure Ivanković.

Uz sve te tektonske promjene u Hajduku u završnici neuspješne sezone bez trofeja, sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je svoj odlazak s funkcije kad sezona završi. Novi predsjednik Bilić ga je pokušao zadržati na poziciji i za iduću sezonu, no prema informacijama iz Hajduka, taj pokušaj nije završio uspješno. 

VIDEO Gvardiol i Kovačić mogu ispisati povijest

Stoga je počela kolati priča da će bivši reprezentativac Hrvatske i sadašnji centarfor Hajduka odmah po završetku igračke karijere zauzeti tu izazovnu poziciju. Na prvu se ustinu činilo kao neka 'birtijaška' priča, no brojni izvori bliski klubu ili iz kluba su potvrdili da upravo Kalinić figurira kao prvi favorit za tu funkciju od iduće sezone, iako postoji još jedan neimenovani kandidat.

Iako Kalinić ima pregršt iskustva i poznanstava, igravši tijekom karijere u klubovima poput, između ostalih, Milana, Atletico Madrida, Fiorentine i Rome, definitivno mu ne bi bilo lako preuzeti tako kompleksnu i zahtjevnu poziciju u tako zahtjevnom klubu u kontekstu okruženja i očekivanja. Uz sve to, cjelokupni klub je trenutno u ne baš pozitivnoj situaciji što se tiče atmosfere.

U nekim medijima smo vidjeli napise kako je Kalinić savršen kandidat za tu poziciju jer bi mogao Ivana Perišića i Josipa Brekala nagovoriti na ostanak u klubu. Međutim, takvi argumenti su u vrlo neobični jer, i ako bi takvo što mogao napraviti, može to napraviti kao suigrač i prijatelj, a ne kao sportski direktor. 

VEZANI ČLANCI:

Hajduku je u vrlo turbulentnom periodu i sad bi mu, barem bi se na prvu tako pomislilo, zaista trebala jedna čvrsta i iskusna ruka za baratanje sportskim sektorom i brigom o kadru igrača, a ne netko tko bi se na Hajduku učio, koliko god kvalitetnu karijeru iza sebe imao. 

S druge strane, ta kvalitetna karijera i svi klubovi u kojima je bio imaju u sebi vrijednost u činjenici da Kalinić vrlo vjerojatno ima pregršt kontakata i znanja iz raznih dijelova Europe. Igrao je u Italiji, Španjolskoj, Engleskoj i Ukrajini.

Prema onome što doznajemo, Kalinić je već obavio i razgovore s čelnicima kluba, s nekim starijim suigračima, a jedan izvor tvrdi da je pričao i s kandidatima za novog trenera. Potvrda iz Hajduka trebala bi stići idući tjedan. 

Ako potvrda dođe, bit će vrlo zanimljivo promatrati kako će se Kalinić snaći na novoj poziciji, ali na svojem terenu, koji je ipak 'gorući'.

Komentara 11

FR
freeshooter
17:10 18.05.2024.

...ja kao navijač Dinama nemogu vjerovati u ovu informaciju, jer ona je put ka samouništenju, u svom očaju zadnji korak Hajduka do potpunog potopa... mislim ono, ja volim kada smo prvi, no izgubiti takav klub, na takav način... Nikola Kalinić...taj će sve spržiti do kraja...

BI
billynik
13:23 18.05.2024.

Baš će se s njim usrećiti, kao i na terenu.

TE
tek
16:29 18.05.2024.

Jeli to zbog toga što ga leđa bole???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije