Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Pamić
Autor
Igor Pamić

Niko mora shvatiti gdje je griješio i onda treba ostati izbornik

niko kovač
Sanjin Strukić/PIXSELL
27.06.2014. u 21:26

Nemojmo pobjeći od činjenice da smo prije Nike bili u crnoj rupi, da smo imali lošu atmosferu, da nismo dobro igrali, to se promijenilo i to Kovaču treba priznati. Znali smo da neiskusnom izborniku dajemo dragulj u ruke i sad nisam za promjenu, dajem Niki podršku.

Nakon utakmice s Meksikom nacija je nekako pala u negativan trans. A nije sve na SP-u za Hrvatsku bilo loše, meni su prve dvije utakmice bile zadovoljavajuće, pa i više od toga. Zapravo, sve je bilo dobro osim zadnje utakmice. Svakako je bilo dobro što smo svi slijedili izbornika, što su igrači pratili njegove ideje, a s Brazilom i Kamerunom bili smo taktički odlični.

A sad, što se dogodilo na zadnjoj utakmici? Mogu govoriti samo o onome što sam vidio na TV-u. Zanosa je bilo, imali smo i samopouzdanje, dakle dosta toga što bi upućivalo na to da bismo mogli napraviti nešto veliko. A veliko je za mene – prolazak skupine.

Znali smo da je neiskusan

U toj trećoj utakmici naišli smo na boljeg suparnika. Na pitanje zašto mi nismo bili u boljem izdanju odgovora je više. Svi smo bili svjesni da smo postavili neiskusnog izbornika. To je jasno i Niki Kovaču, koji je pošten i častan čovjek. Hvala mom bivšem treneru Ćiri Blaževiću što me se sjetio i rekao da bi sve bilo puno bolje da me Niko uzeo u stožer. No, svaki izbornik bira svoj stručni stožer, uzima ljude kojima vjeruje i o toj temi nemam što dodati.

Meni je strašno žao što na SP-u nije bilo mjesta za Arijana Ademija, najboljeg igrača HNL-a. Bio je pozvan Močinić, koji je veliki talent, sjajan dečko, ali Ademi je ferrari.

Naravno da će biti i dalje priče jesu li Modrić i Rakitić igrali na pravim pozicijama. Ali, svi su stručnjaci u Hrvatskoj jednoglasni da bi u toj zadnjoj utakmici bilo sve bolje da je igrao s defenzivnim veznim. Imao ga je tamo, Vukojević iza sebe ima velik broj reprezentativnih i klupskih utakmica, rasteretio bi Rakitića i Modrića, oko čijih će uloga u reprezentaciji i dalje biti govora, kao i o stavljanju Vrsaljka i Pranjića.

Uza sve kritike, moje je mišljenje da je Niko u jako malo vremena skupio puno iskustva. Sad mora analizirati sve što se događalo, u miru razmišljati i vjerujem da će i on promijeniti mišljenje. Vidim da je rekao kako ništa ne bi promijenio, kako bi opet radio isto, no mislim da će ipak promijeniti mišljenje.

Bojim se loše atmosfere

Pred nama su kvalifikacije za Euro, koje možemo proći i kroz njih stvoriti izbornika koji će biti spreman voditi nas i na završnici. Nemojmo pobjeći od činjenice da smo prije Nike bili u crnoj rupi, da smo imali lošu atmosferu, da nismo dobro igrali, to se promijenilo i to Kovaču treba priznati. Znali smo da neiskusnom izborniku dajemo dragulj u ruke i sad nisam za promjenu, dajem Niki podršku.

Jedino me sad opet malo muči ta atmosfera. Sjetim se kako je bilo prije Nike, kad su u prvom planu bili odnosi Zdravka Mamića i Igora Štimca, odnosi u savezu i slično. Sad se bojim da opet ne krenemo krivim putem, da atmosfera oko reprezentacije ponovno ne postane loša. Iako, bez obzira na razočaranje, narod je uz Niku. I ja bih mu dao šansu, uza sve greške koje je napravio i od kojih ni mi ni on ne bismo trebali bježati. Sad je iskusniji i ne vidim zašto bismo trebali izgubiti nadarenog trenera.

>> Matjaž Kek: Kovač je griješio, ali mora ostati hrvatski izbornik

Komentara 23

MA
malena27
22:57 27.06.2014.

Kako vam samo ne dosadi ? Kao da je Niko Kovac najmladji izbornik ikada. Klimsmann je 2004, sa samo 40 god. postao izbornik Njemacke . Samo dvije godine poslije, Nijemci su sa Klinsmannom na SP osvojili trece mjesto. Jucer jer je taj isti Klinsmann odveo USA u drugi krug natjecanja,a iza sebe je ostavio mnogo starije i iskusnije trenere/izbornike. Strpimo se i dajmo Niki prostora i vremena da pokaze ako ima talenta za ovaj posao.

MI
Milivoje
22:49 27.06.2014.

kao prvo pozdrav igoru ako cita ovo,zatim mu zelim predati saucesce zbog sina koji je umro koliko znam..primi saucesce i pozdravlja te albanac,isto nekadasnji fudbaler,i vojni drug iz bivse nam neponovljive "jna" drug u bateriji,ptuj.albanac.

ĆA
ćaćaća
23:56 27.06.2014.

bravo pama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije