Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastav za Srbiju

Niko Kranjčar vraća Štimcu dug za spas karijere iz 2005. godine

'13.11.2012. Zagreb - Hotel AS, Zelengaj 2A. Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije koja nakon rucka putuje u Rijeku gdje ce odigrati prijateljski susret sa selekcijom MaxTV Prve HNL. Niko Kranj
'Marko Prpic/PIXSELL'
20.03.2013.
u 20:28

– Nasmijale su me neke usporedbe Perišića i Kranjčara. Perišić ima još dosta jahati da stigne Kranjčara, treba zamijeniti teze

Ako je i imao nekih dvojbi vezanih za početnih jedanaest za Srbiju, Igor Štimac riješio ih je u utorak navečer. Naznaku je dao u srijedu.

– Više-manje sve se zna o sastavu. Dugo sam čekao Kranjčara da mi bude spreman – rekao je Štimac.

Niko Kranjčar ulazi umjesto ozlijeđenog Ivana Perišića. Štimac je dodatno, kako je to naučio od Ćire Blaževića, galvanizirao Niku.

– Nasmijale su me neke usporedbe Perišića i Kranjčara. Perišić ima još dosta jahati da stigne Kranjčara, treba zamijeniti teze. Ono što je Niko dao reprezentaciji nikad nije bilo upitno, trebao je proći pripreme. Dugo nismo mogli računati na njega, sad je tu. A Perišić je naša budućnost, ne treba mlade pretpostavljati starim vukovima hrvatske reprezentacije – kazao je Štimac.

Kranjčaru je otvorio vrata na lijevom boku vezne linije. Niko od 2006. godine igra lijevo, tada mu je to mjesto izmislio Zoran Vulić u Hajduku, briljirao je na toj poziciji u Tottenhamu. Jedino je imao nesreću što mu je izravni rival bio Gareth Bale. Štimac svom Niki protiv Srbije daje veliku prigodu da mu uzvrati za jedan od ključnih trenutaka svoje karijere. Kada je bio na koljenima, kada ga je Zdravko Mamić početkom 2005. godine stavio na transfer-listu, Štimac je uzdignuo Kranjčara, s partnerima digao kredit i u Maksimiru na stol stavio milijun i pol eura. Mamić nije mogao vjerovati, ali kapetan Dinama Štimčevim je posredstvom otišao u Hajduk. Tada je Nikina karijera krenula uzlaznom putanjom.

Ostatak momčadi sasvim je logičan. Zadnja linija Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić spada u red standardnih, Rakitić i Kranjčar bit će na bokovima, a u srcu su naše vezne linije Modrić i Vukojević. Luka se najbolje osjeća u tandemu s Vukom, Štimac se odlučio na provjerenu varijantu. Baš kao što je Mandžukiću u napadu dodao Ivicu Olića koji je u posljednje vrijeme u izuzetnoj formi.

>>>Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu<<<

>>>Štimac i igrači odradili trening i uigravali taktiku

 

Komentara 16

DU
Deleted user
20:32 20.03.2013.

u napad sa Mandzukicem i Eduardom , po meni ,bolje nego sa Olicme , Eduardo je nas najsuptilniji napadac ! gladao sam ga u zadnje dvoje utakmice sa sahtarom , bio bi odlican sa Mandzom!

OB
-obrisani-
20:33 20.03.2013.

Niko je zakon. Meni bi se najvise svidjao ovaj izuzetno napadacki pocetni sastav ......................Pletikosa............................ ... Srna.........Simunic.............Corluka....... ......Rakitic.... Lovren............ Modric......... ........... Sammir............ Kranjcar................ ..... Eduardo( Jelavic)...Mandzukic (Olic)… ali najvjerovatnije ce zapoceti Pletikosa - Srna, Corluka, Simunic, Strinic - Rakitic, Modric, Vukojevic, Kranjcar - Mandzukic, Olic.

SE
serđo
21:30 20.03.2013.

perišić je raktea koja nakon belgije sjedi na klupi i tribini dortumnda i wolfsburga, tako da je problem ipak u njemu čini se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije