Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTSMOUTH

Niko Kranjčar: Volim igrati pomoćnog napadača

02.03.2009.
u 10:46

Hrvatski nogometaš Portsmoutha Niko Kranjčar (24) ponovio je još jednom da se osjeća jako ugodno otkad ga je novi trener Premierligaša Paul Hart smjestio iza Petera Croucha.

- Vjerujem da je to moja najbolja pozicija, iako sam je dosad vrlo rijetko igrao u Portsmouthu - rekao je Niko za The News, lokalni dnevnik iz Portsmoutha.

- Kad sam dolazio u Englesku, znao sam da neću često igrati na toj poziciji. U onim rijetkim trenucima kad se to događalo, istinski sam uživao. Dok se nalazim u prvoj momčadi, ja sam sretan. Na menadžeru je da odredi na kojoj mu poziciji pojedini igrač najviše može donijeti.

- Kad je novi trener došao, presreo me i rekao: “Niko, vjerujem da je baš pozicija iza napadača najbolja za tebe”! Lice mi se razvuklo u osmijeh. Volim slobodu i blizinu gola. Tako imam veću mogućnost asistirati izravno za gol ili ga sam zabiti.

- Svaki igrač i svaki čovjek uopće imaju različita mišljenja o nogometu. Nije moje da naričem. Moram igrati što bolje, na poziciji koju god trener odredio, u svakoj pojedinoj utakmici. No, pozicija ofenzivnog veznjaka mjesto je koje mislim da igram najbolje.

- U Hrvatskoj sam na istom mjestu igrao za Hajduk i Dinamo, uvijek iza napadača. Bitno je, međutim, da momčad postiže dobre rezultate. Igrao ja lijevo, desno ili u sredini, manje je važno - zaključio je Niko, kojega sljedećeg ljeta sasvim moguće očekuje transfer u veći klub.

Dok je još bio u juniorskim godinama, Kranjčar se volio uspoređivati s Francescom Tottijem, ponajboljim svjetskim polušpicem na prijelazu tisućljeća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije