Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Niko Kranjčar i Joe Šimunić više nisu među nezamjenjivima

'17.11.2010.,stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Euro 2012.Hrvatska - Malta. Niko Kranjcar. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL '
'Antonio Bronic/PIXSELL'
15.04.2012.
u 09:06

Najveći je problem izborniku Slavenu Biliću uoči Europskog prvenstva neizvjesno stanje najboljega obrambenoga igrača Vedrana Ćorluke.

Silom prilika, mijenja se poredak unutar Bilićevih prvih 11. Nažalost, (ili na izbornikovu sreću), manje od osam tjedana prije prve utakmice na Euru, Slaven dobiva okvir za sliku s kojom će se suprotstaviti Trapattonijevim Ircima. A na toj slici, prema sadašnjoj situaciji, neće biti mjesta za kapitalca kvalifikacija Niku Kranjčara, čija najnovija ozljeda ne ostavlja previše dvojbi. Čak i ako se oporavi na vrijeme, Niko će posve izgubiti kontinuitet, jer u Tottenhamu nije previše igrao ni kada je bio potpuno zdrav (samo 18 utakmica ove sezone), pa se postavlja pitanje – hoće li uopće biti na popisu za EP?

Treba uigravati Vidu i Lovrena

Za Niku bi to bila katastrofa, jer u reprezentaciji je uvijek uspješno liječio frustracije iz Spursa, pa se pamti kako je gotovo sam pobijedio Izraelce u Tel Avivu kada je Bilić najviše visio, iako Kranjčar ni tada nije bio standardan kod Redknappa. Poslije se ipak pokazalo kako Niko i nije nenadoknadiv jer je Hrvatska, bez njega u sastavu, protiv Turaka odigrala najbolju utakmicu u posljednje tri godine. Kranjčar je posljednju utakmicu za Tottenham odigrao 21. ožujka protiv Stokea, a u 18 nastupa za Spurse postigao je samo jedan pogodak, 11. veljače protiv Newcastlea. Njegovo nimalo obećavajuće stanje moglo bi odškrinuti vrata reprezentacije Dinamovome kapetanu Milanu Badelju.

Već uoči Eura u Poljskoj mogao bi biti srušen i mit o nedodirljivosti zaslužnoga veterana Joea Šimunića (34), čije stanje je također zabrinjavajuće. Dosad je ovoga proljeća odigrao samo dvije utakmice za Dinamo (Istra, Lučko) i posve je izgubio formu, što je težak udarac za junaka mnogih bitaka vatrenih, ali ne i neprocjenjiva šteta za Bilića. Stoperi u top formi ionako su Domagoj Vida i Dejan Lovren, i vrijeme je da se počnu uigravati i za kvalifikacije za SP, dok bi za Joea nagrada već bila samo da bude na popisu putnika za Poljsku. Uz njega bi na toj listi trebao biti i Gordon Schildenfeld.

Jelavić ima jake argumente

Kad je obrana u pitanju, najveću glavobolju izaziva stanje Vedrana Ćorluke, braniča iskoristivoga na svim pozicijama u zadnjem redu. Selio se od desnoga do lijevoga braniča i sve je odradio besprijekorno, a prezentacija u Istanbulu bila je čista poezija. Vedran je napravio sjajan potez transferom u Bayer, početak je bio obećavajući, no čim je došao u Zagreb – sve je otišlo kvragu. Od ozljede protiv Šveđana 29. veljače još nije zaigrao. Kad se to najmanje očekivalo, zaškripalo je i s Eduardom da Silvom, koji nestrpljivo čeka svoje prvo veliko natjecanje s reprezentacijom. Najmanje što Bilić treba je da nam prvi golgeter opet zahrđa liječeći ozljedu zadobivenu još 10. ožujka u Mariupolju. I Dudu je, poput Joea, odigrao samo dvije proljetne utakmice, a onda se ugasio... Šteta, jer Eduardo živi za Euro, za dokazivanje na velikoj sceni, ali i on je suočen s nemilosrdnom konkurencijom – junacima Istanbula Olićem i Mandžukićem te preporođenim Jelavićem. Pogoci u engleskoj Premijernoj ligi ipak vrijede više nego u ukrajinskoj, to je Nikičin neoboriv argument u bitci za poziciju kod Bilića.

Komentara 33

OB
-obrisani-
09:52 15.04.2012.

Niko ce igrat i sa slomljenom nogom ako treba.A vi igrate mocnu igru kompromitiranja i dezavuisanja mrzite svaki uspjeh koji Vatreni imaju...Na svaki nas neuspjeh stici ce stotinu drugih uspjeha VAMA USPRKOS.Janez Joe Simunic je za tebe moralna velicina koju ti neces doseci nikada u svom pateticnom malom zivotu ZDS FOREVER

SN
snovakor
10:13 15.04.2012.

Najbolje je kad se javi neki EUJanez ! ... kao što ste spomenuli, slovenska reprezentacija je jedna od \"najhomogenijih\" reprezentacija u svijetu :) . Na prste ene roke komaj se uspe našteti pravih Slovencev v reprezentaciji, da ne govorim kako mali postotak pravih Slovenaca uopće ima u Sloveniji . :) Što se tiče Joe Šimunića, ... konačno je došlo vrijeme, da se on makne iz reprezentacije, jer je u večini ključnih utakmica uvijek zakazao !!! Ima mladih i njih treba koristiti !

OB
-obrisani-
09:41 15.04.2012.

Joseph Simunich is a great Australian soccer player. He needs to be a vital member of the balkan national team of many foreig players from Croatia.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije