Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Kovač: Skupina je teška, neugodna i bez slabog protivnika

Niko Kovač
Igor Kralj/PIXSELL
25.07.2015.
u 20:12

- Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija - rekao je Kovač.

Hrvatska je za protivnike u kvalifikacijama za SP 2018. dobila Island, Ukrajinu, Tursku i Finsku. Izbornik Niko Kovač je svjestan da skupina nije lagana.

- Ona je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija - rekao je Kovač za stranicu HNS-a.

Kovač je zatim prokomentirao protivnike.

- Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. I sami smo se uvjerili da to nije nimalo lagan protivnik, a uvjeravaju se i Nizozemci i ostale momčadi u toj skupini. Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. Imamo s njima i različitih iskustava, nikada nije bilo lagano, dapače, a obje momčadi imat će veliki motiv izboriti Svjetsko prvenstvo. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje.

No, Hrvatska je s razlogom bila nositelj na ždrijebu.

- Uz sve nabrojano, Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj i plasirati se u Rusiju.

>> Hrvatska doznala protivnike! Igramo protiv Finske, Turske, Ukrajine i Islanda

Komentara 25

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:44 25.07.2015.

repku treba samo ostaviti na miru i sve će doć na svoje .....

Avatar Idler 3
Idler 3
21:00 25.07.2015.

Sam nek se od repke maknu kojekakšni Jovanovići i Stevanovići, kojakakšni "navijači" i crtači po travnjaku, kojekakšni "antifa-mudraci" i sve bu OK !!!

TR
tragurion1954
21:10 25.07.2015.

Vrlo neugodna skupina. Cijeloj repki želim slogu, hrabrost, što bolje pripreme, pa će i uspjeh sigurno doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije