Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK U KATARU

Niko Kovač: Kod Guardiole me dovela znatiželja

08.09.2014., Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2016. protiv Malte. Izbornik Niko Kovac. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
11.01.2015.
u 08:13

Ni Nijemcima nisam želio otkriti za koga sam glasovao u anketi za Zlatnu loptu, kazao je tajnoviti izbornik

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač javio nam se iz Dohe, gdje, zajedno s bratom Robertom i asistentom Goranom Lackovićem, svakodnevno prati treninge Bayerna.

- Uči li stožer hrvatske reprezentacije od Guardiole? Ajmo reći ovako: stožer hrvatske reprezentacije znatiželjan je vidjeti kako rade najveći svjetski treneri. Svojedobno sam pratio Van Gaalov rad u Bayernu, prošle godine zanimalo nas je kako radi Klopp... Možda vidimo nešto novo, a uočimo li na treninzima Bayerna neke sličnosti s našim metodama, bit će to priznanje za nas i potvrda da smo na dobrom putu - kaže Niko Kovač, koji je između 2001. i 2003. godine odigrao 34 bundesligaške utakmice za Bayern i postigao tri pogotka.

Let na Bliski istok

Upoznali ste se s Guardiolom?, pitamo izbornika.

- Vidjeli smo se kratko uoči treninga, nismo dulje razgovarali, bit će prilike, jer ovdje ćemo ostati do 17. siječnja. I nećemo se u Dohi baviti samo Bayernom, nego i planovima reprezentacije za ožujak - dodaje Niko.

Zajedno s bratom Robertom i Lackovićem, već je počela video-analiza Norvežana s kojima igramo 28. ožujka u Zagrebu, ali i analiza naših utakmica protiv Argentine i Italije. Izbornik je otkrio kako će reprezentacija 31. ožujka odigrati i prijateljsku utakmicu sa zasada neimenovanim suparnikom.

Tapalović uz Neuera

- Iz razgovora s predsjednikom Šukerom saznao sam da bismo trebali igrati u gostima, letjeti negdje izvan Europe - tajnovit je Niko, jer ugovor s domaćinom utakmice još nije potpisan. Saznajemo da će vatreni letjeti negdje na istok, vjerojatno u neku od zemalja Perzijskoga zaljeva...

Niko Kovač u Dohi je susreo i Neuerovoga dugogodišnjega učitelja Tonija Tapalovića. Izbornika su zaskočili i njemački novinari želeći saznati za koga je glasovao u izboru za Zlatnu loptu, no Niko želi da njegov odabir ostane tajna do ponedjeljka kada se u Zürichu dijele priznanja.

>> Kovač: Protiv sam regionalne lige, a Island i SP su mi došli prebrzo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije