Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornikov intervju

Kovač: Protiv sam regionalne lige, a Island i SP su mi došli prebrzo

niko kovač
Igor Kralj/PIXSELL
26.12.2014.
u 08:42

- Nije demagogija ako kažem da je ogroman uspjeh za male države, kao što su naše, otići na završnicu Svjetskog prvenstva

Niko Kovač u razgovoru za Dnevni Avaz osvrnuo se na godinu na isteku, a u fokusu je, naravno, bilo Svjetsko prvenstvo koje je u lipnju i srpnju odigrano u Brazilu. Hrvatski izbornik još je jednom izrekao svoje dojmove.

- Nije demagogija ako kažem da je ogroman uspjeh za male države, kao što su naše, otići na završnicu Svjetskog prvenstva. Naravno, uvijek je moguće napraviti bolje od dobrog, svi smo mi to željeli, ali to nisu subjektivne stvari niti je moguće ostvariti sve ono što mi želimo, rekao je Kovač za Avaz.

Nakon ranog ispadanja sa SP-a, Hrvatska puno bolje izgleda u kvalifikacijama za Euro.

- Doigravanje s Islandom došlo mi je prebrzo, a nekako i nastup na Mundijalu. Nakon zajedničkog rada, vidljivo je po svemu, počevši od rezultata, da dečki sve više i više napreduju i uspijevaju odrađivati ono što je stavljeno pred njih. Već sam rekao da je stvaranje momčadi jedan proces, koji zahtijeva vrijeme i strpljenje.

Jeste li za formiranje regionalne lige?

- Ne, nisam pobornik te ideje. Bolje je neka svaka država ima svoju ligu, neka se zna tko je prvak svoje zemlje - zaključuje Kovač.

>>Sammir: S Modrićem se još nisam našao, a natjerat ću Kovača da me opet pozove

Komentara 17

DU
Deleted user
09:44 26.12.2014.

bravo Niko, koja hebena regionalna liga, nek ju pušička i jole igraju, ali bez nas...

DU
Deleted user
09:47 26.12.2014.

"...Bolje je neka svaka država ima svoju ligu, neka se zna tko je prvak svoje zemlje - zaključuje Kovač." - da tu je bit, guranj u neki region tako da s izgubi malo po malo nacionalni naboj.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:31 26.12.2014.

Regionalna liga bi bila najveća glupost koja bi uništila hrvatski nogomet. Vidimo kakve plodove donosi takva liga u košarci - košarka u Hrvatskoj se igra jedino u Zagrebu i Zadru, a ostatak zemlje ništa. Tako bi bilo i u nogometu, igralo bi vjerojatno u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a ostatak zemlje ništa - ti klubovi ne bi imali jačih utakmica i to bi dovelo do pada našeg nogometa. Zašto se osim toga udruživati sa slabijima od sebe, pa Slaven Belupo je prije par godina na svom terenu pobijedio jedan Athletic Bilbao, Rijeka je pobijedila klubove kao što su Standard i Feynoord što se prije par godina činilo nemogućim i zašto sad onda s europskog asfalta ići opet u neko balkansko blato!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije