Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN

Niko Kovač kao Branko Zebec! Spartanski rad može mu donijeti probleme sa zaslužnima

Niko Kovač, trening Bayerna
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
25.07.2018.
u 06:48

Ante Rebić neće doći u Bayern jer je Niko na odlasku iz Frankfurta obećao da neće dovoditi igrače Eintrachta.

Zlatko Škorić, slavni Dinamov vratar iz 1967. godine, junak finala Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa, više puta govorio je o Branku Zebecu.

Nekoć fantastični nogometaš beogradskog Partizana i Jugoslavije, kasnije trener koji je stvorio Dinamovu ‘67., potom bio i uspješan trener Bayerna iz Münchena, urezao se u pamćenje plavoj jedinici.

>>Pogledajte tko je sve zainteresiran za naše klubove, koji igrači imaju najviše ponuda i o kolikim se svotama radi

– Bio je nogometna avangarda, mi smo mislili da smo fakini, a on je bio deset puta veći fakin. Sve je znao o nama, sve o nogometu.

Zebecov nasljednik

Žoga (Škorićev nadimak, nap. a.) sjetio se jedne Zebecove rečenice.

– Dečki, lopta je za vas zlato. Ali samo ako je poštujete. U suprotnom, bit će aluminij.

Zebec je bio iznimno analitičan, pedantan i stručan strateg. Uz to je volio i spartanski rad. Niko Kovač, trener Bayerna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, kao da mu je sin. Poznato je da je kao igrač bio marljiv, pedantan i odgovoran. Kao trener je sve to pomnožio i u ovom trenutku igrači Bayerna osjećaju što znače paklene pripreme.

– Treninzi su naporni i moram priznati da su dulji no što sam očekivao – rekao je Arjen Robben, slavni Nizozemac koji dres bavarskog kluba nosi od 2009. godine. Stoga je doista pozvan da procijeni kako se u proteklom desetljeću treniralo u Münchenu.

Naravno, Robben i društvo primijetili su da je stigao mladi, ambiciozni, zasigurno i malo nadobudni trener. Nema dvojbe da će imati potporu svojih poslodavaca, ali Niko mora znati i kamo je došao. Naime, Bayern zbog brojnih skandala u prošlosti ima nadimak FC Hollywood.

Ancelottija otjerali igrači

I veliki Carlo Ancelotti morao je prošle jeseni napustiti Bayern baš zbog toga što su mu glavni igrači okrenuli leđa. Niko će, uz veliki voljni moment, morati i te kako paziti na koji će način reagirati zaslužni Bayernovi igrači.

Niko Kovač, trening Bayerna
1/15

I Zebec je tako svojedobno u momčadi imao Stjepana Lamzu. Najboljeg, ali koji je volio loviti krivine, koji nije bio prvi na treningu. No, Zebec ga je i kažnjavao, ali ipak i tetošio. A Štef mu je sve to vratio.

No, vidjet ćemo kako će se Kovač snaći. Bayern je trenutačno u SAD-u na pripremama. Nakon što su pobijedili PSG 3:1 (igrale su druge momčadi), jedan je momak privukao pozornost.

Hrvat Josip Stanišić igra na poziciji stopera i nakon tog dvoboja taj 18-godišnji mladić dobio je pohvale svoga trenera. Uz njemačku, Josip ima i hrvatsku putovnicu, stoga ne bi bilo loše da to zapamte i odgovorni u Hrvatskom nogometnom savezu.

Inače, Kovač je burno reagirao nakon što je dobio informaciju da Real želi vratiti Jamesa Rodrigueza na Bernabeu.

Ante Rebić neće doći u Bayern jer je Niko na odlasku iz Frankfurta obećao da neće dovoditi igrače Eintrachta. 

>>Pogledajte glazbene hitove u izvedbi vatrenih

Komentara 14

MV
Mijat vrdoljak
07:35 25.07.2018.

Molim za objašnjenje gdje je Branko Zebić počeo igrati nogomet. Obećanje da neće dovoditi igrače iz Eintrachta ne znači da se uprave nemogu dogovoriti.

Avatar Trpimir
Trpimir
10:26 25.07.2018.

Tko nego flak sa zavrsenom srednjom skolicom (niti gimnazija!) i bez jedne procitane knjige moze ovakvu bljuvotinu napisati: i kao forma i kao sadrzaj. Jado jadni.

MA
maziko
09:01 25.07.2018.

FC Hollywood, de majke ti reci di si ti to cuo. Nemojte se sramotit. postajete komicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije