Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE MU SJAJNO

Niko Kovač drma u Francuskoj, neporažen je 12 utakmica zaredom!

23.02.2021.
u 08:33

Zar ste zaboravili kako je Niko Kovač dok je bio trener Bayerna Pochettinovome Tottenhamu u Ligi prvaka u Londonu utrpao sedam komada (7:2) nanijevši mu najteži poraz u karijeri?

Kada bismo se malo poželjeli narugati bogatome PSG-u i banalizirati cijelu priču oko njegova poraza od Monaca (0:2) na Parku prinčeva, mogli bismo konstatirati kako ona zapravo i nije nikakvo iznenađenje.

Zar je iznenađenje ako jedan trofejni trener Niko Kovač, koji iza sebe već ima dva naslova pobjednika Njemačkog kupa, pa i naslov prvaka Bundeslige, pregazi jednoga trenera (Pochhettino) koji do prije mjesec dana, kada je osvojio francuski Superkup, nije imao nijednu titulu?

Zar ste zaboravili kako je Niko Kovač dok je bio trener Bayerna Pochettinovome Tottenhamu u Ligi prvaka u Londonu utrpao sedam komada (7:2) nanijevši mu najteži poraz u karijeri?

I na kraju, ako je PSG ove sezone u ligi gubio od Lyona i malenoga Lorienta, a u Ligi prvaka i od Leipziga, zašto bi bilo iznenađenje ako izgubi i od Monaca? Čak i dvaput.

Samo dva boda od PSG-a

– Jako sam zadovoljan igrom svoje momčadi. PSG je sjajan. Igrali smo čvrsto svih 90 minuta i zaslužili smo pobjedu. Nisu imali puno prilika. Moram čestitati svojim igračima. Naš plan bio je neutralizirati Kyliana Mbappéa, jer je sjajan napadač. Morali smo mu oduzeti loptu tako što smo kod njega stavili tri ili četiri igrača. U obrani smo pokazali još jedno lice Monaca jer nismo dopustili puno prilika – kazao je Niko Kovač pa dodao:

– Možemo li završiti među prva tri? Moramo povećati prednost nad momčadima koje su iza nas, petoplasiranim (Lens) i šestoplasiranim (Metz). Budemo li imali priliku smanjiti zaostatak, onda ćemo to i učiniti. Ali još nismo na razini prva tri (Lille, Lyon, PSG, nap. a.)

Jednu misiju Kovač je već ostvario, jer petoplasiranom Lensu bježi već nedostižnih 12 bodova. I najgore što se Monacu može dogoditi do kraja prvenstva ostanak je na četvrtom mjestu, odnosno izravan plasman u Europsku ligu. Za usporedbu, u prošlom prvenstvu Monaco je na kraju zauzeo deveto mjesto.

Dohvati li pak Monaco treće mjesto, a PSG mu bježi dva boda, ići će u kvalifikacije za Ligu prvaka. E, to bi već bila senzacija! I neslućena promocija hrvatskog trenerskog korpusa, budući da su uz Niku u Monacu brat Robert, trener vratara Vatroslav Mihačić te vrijedni, tihi i samozatajni Goran Lacković, nekada igrač Lokomotive, Jugokeramike, Trešnjevke, Španskog, Trnja i Sesveta. Lacković je kao samostalni trener vodio seniore Lučkog i sesvetskog Radnika, a danas je neizostavan djelić trenerskog laboratorija koji poput uragana hara jedom od najjačih europskih liga.

Niko Kovač svojim je uspjesima s Eintrachtom i Bayernom već postao jedan od najuspješnijih hrvatskih trenera u inozemstvu, jer prije njega trofeje su u ligama Petice osvajali samo Zlatko Čajkovski s Bayernom i Branko Zebec s Bayernom i HSV-om. Međutim, Niko je prvi naš stručnjak koji i s trećim klubom, nakon Eintrachta i Bayerna, u dvije nogometne velesile lovi europsku poziciju, što je obilježje stručnjaka vrsne sposobnosti prilagođavanja, pa i naglašene karizme, jer postigao je da ga njegovi igrači poštuju i slijede kao lidera kojemu vjeruju.

Samo četiri reprezentativca

A tko su uopće momci s kojima Niko Kovač ruši sve pred sobom i s kojima nije poražen u posljednjih 12 utakmica u prvenstvu i Kupu? Evo sastava koji je nastupio protiv PSG-a: Lecomte; Disasi, Maripan, Badiashile; Aguilar, Tchouameni, Fofana, Henrique; Diop, Volland; Ben Yedder.

Među njima su samo četvorica A reprezentativaca, Čileanac Maripan, Francuzi Aguilar i Ben Yedder te Nijemac Volland. Usto, Niko je na PSG krenuo s jednim 19-godišnjakom (Badiashile), jednim 20-godišnjakom (Diop) i jednim 21-godišnjakom (Tchouameni), smiono ostavivši na klupi veterana Fabregasa i sjajnoga Rusa Golovina. I slavio je s glatkih 2:0 pogocima Diopa i Maripana.

Tržišna vrijednost Monacovih prvih 11 u ovoj utakmici iznosila je 187 milijuna eura, dok samo Kylian Mbappé iz PSG-a vrijedi 180 milijuna. Ukupna vrijednost PSG-ovih prvih 11 bila je čak 465 milijuna eura! I što im to vrijedi kada na klupi imaju – Pochettina. Argentinac ima zvučno ime, bio je finalist Lige prvaka s Tottenhamom i nekoliko puta trener mjeseca u Engleskoj, ali je i dalje – Nikina redovita mušterija...

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:03 23.02.2021.

Niko je ipak rođeni Njemac i sva njegova radna filizofija, red i rad proizlaze iz toga i donose uspujeh makar bi po krvi trebao biti usphešnjiji u klađenju, obmanjivanju i domoljubnom preseravanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije