Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova politika

Nikin zaokret: Ne trebaju mu Sammir, Alen i Ogi Vukojević

niko kovač,davor šuker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
01.11.2013.
u 21:03

Ogi se svojedobno uspješno odupro Bilićevim “izumima”, Juriću i Dujmoviću, pa je na Euru prošle godine igrao sve tri utakmice

 Novome izborniku kao naručen došao je Vukojevićev parni žuti karton zbog kojega ne bi imao pravo nastupa u Reykjaviku pa do jučer standardnoga reprezentativca iz kijevskog Dinama nema ni među 25 kandidata! Skliznuo je među igrače s pretpozivom (sa Zelenikom, Nikolom Kalinićem i Bubnjićem).

A to je još gore nego da uopće nisi pozvan jer tada bar znaš na čemu si. S pretpozivom si tu negdje, blizu, nadaš se da ćeš upasti ako se netko ozlijedi pa opet najčešće izvisiš. Čak i ako ti se nekim čudom otvori, motiv više nije isti jer znaš da si bio rezerva rezerve. Što je za 30-godišnjeg Vukojevića, igrača sa 53 nastupa, ipak degradacija.

Međutim, Kovačev potez s Ogijem i nije neočekivan. Vukojević je u kijevskom Dinamu izgubio poziciju (dok šest godina mlađi Maleš briljira u Rijeci) pa, iako je kod Štimca u reprezentaciji imao sedam nastupa u kvalifikacijama, nikada se nije stekao dojam da se bez njega ne može.

Nije prvi strani kapetan

Ogi se svojedobno uspješno odupro Bilićevim “izumima”, Juriću i Dujmoviću, pa je na Euru prošle godine igrao sve tri utakmice. Kod Štimca je punu minutažu imao u Skoplju i Beogradu, dok mu je u Bruxellesu pretpostavljen bio Radošević, a protiv Srba u Zagrebu Kovačić.

Kad smo već kod Ogija, i jedan ispravak netočnog navoda: on ne samo da nije prvi stranac s kapetanskom vrpcom u kijevskom Dinamu nego čak ni prvi Hrvat. Prije njega bio je to Jerko Leko, a od stranaca još i Bjelorus Bjalkevič (kapetan tri godine) i Marokanac El Khadouri.

Niko Kovač prvim je popisom nagovijestio i zaokret koji se neće svidjeti Mamiću. Naime, odjednom na listi više nema Alena Halilovića, Sammira, pa ni Ademija i Pivarića, na koje je Štimac računao u posljednjim akcijama. Iz Maksimira je preostao samo pouzdani prijatelj Josip Šimunić, za kojega se nagađa da bi kod Nike mogao biti – lijevi branič.

I dok za Sammira u ovom trenutku i nema nijednog argumenta za poziv, indikativan je odnos Nike Kovača prema Haliloviću. Iako se radi o najvećemu talentu hrvatskog nogometa, prisutnome u A-vrsti još od ljeta, Kovač ga nije šmekao ni dok je bio izbornik selekcije do 21 godine pa ni ovo nepozivanje nije senzacija. Uostalom, Alenov učinak u Dinamu ove jeseni teško se može nazvati reprezentativnim.

Povratak Iličevića

Niko Kovač počeo je vrednovati i učinak Hajdukova 23-godišnjega vratara Lovre Kalinića pretpostavivši ga Vargiću i Krešiću, a novost je i povratak Ive Iličevića (27), veznjaka koji je za HSV protekle jeseni odigrao samo 13 minuta (!?). Ivo je kod Štimca nastupio samo protiv Portugala u prijateljskom srazu, u kvalifikacijama ga nije bilo.

Nakon telefonskih razgovora s Nikom Kranjčarom i Šimom Vrsaljkom izbornik je dobio informacije da se ne radi o težim ozljedama i da im nastup protiv Islanđana ne bi trebao biti ugrožen.     

 

Komentara 13

Avatar james.bond
james.bond
07:24 02.11.2013.

za Vukojevića se još da raspravljati, a za ostale točno je zvao koga treba, i dobro je da je Halilovića spustio na zemlju . Puna podrška Kovaču vidi se da mu nitko ne komandira za razliku od Štimca

Avatar Ante.78
Ante.78
07:36 02.11.2013.

Kovač zna i može. Neka radi na način kako je i igrao, pošteno i sa srcem.

ST
stefj
10:41 02.11.2013.

Halilović je bio pozvan u repku jer će jednom možda biti veliki igrač, pa da slučajno ne odabere BiH. Sad ga nećemo vidjeti dok stvarno ne počne igrati. Pivarić je pozvan kao eventualna zamjena za lošeg Strinića, no nije se pokazao nešto bolji. Ademi je još jedan pokušaj da se nađe kvalitetan zadnji vezni, destruktivac. Nije to bilo loše, no još je zelen. Sammir nije pozvan jer je izvan forme... Zašto novinari spominju samo te igrače, a ne čude se što nisu pozvani Vukušić, Radošević, Andrijašević i još mnogi koje je Štimac isprobavao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije