Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS IGRAČA

Evo koja su iznenađenja Nike Kovača za Island

reprezentacija
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
31.10.2013.
u 14:44

Izbornik je pozvao Maleša iz Rijeke i golmana Hajduka Kalinića, a iznenađenje je tek pretpoziv Ognjenu Vukojeviću. Uz Vukojevića predpoziv su dobli Zelenika, Kalinić i Bubnjić.

Izbornik Niko Kovač objavio je popis igrača na koje računa u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za SP u Brazilu protiv Islanda koje su na rasporedu 15. i 19. studenog. 

- Hrvatska je bolja od Islanda, tehnički i pojedinačno, ali to moramo dokazati na terenu jer inače neće ništa vrijediti. Sigurno nećemo podcjeniti protivnika koji je predvođen trenerskim velikanom Lagerbackom koji njeguje sustav 4-4-2. Island igra jednostavno, preskaču igru, ali mogu spustiti i loptu na zemlju - rekao je Kovač.

Izbornik je pozvao Maleša iz Rijeke i golmana Hajduka Kalinića, a iznenađenje je tek pretpoziv Ognjenu Vukojeviću. Uz Vukojevića pretpoziv su dobli Zelenika, Kalinić i Bubnjić.

- Maleš igra cijelu sezonu vrlo dobar nogomet, malo je zapostavljen u Hrvatskoj. Znam jako dobro kako treba igrati zadnji vezni. Isto vrijedi i za Benka koji jako dobro igra u Rijeci - objasnio je Kovač pozivanje dva igrača Rijeke.

Dobra je vijest što Niko Kranjčar i Šime Vrsaljko nisu teže ozlijeđeni te će konkurirati za utakmicu s Islandom.

- Vrsaljko je zadobio nezgodan udarac, otići će na magnetsku rezonancu, Niko Kranjčar je sam tražio zamjenu u utakmici, ići će na pregled pa ćemo vidjeti što je s njim, on pretpostavlja da će uskoro biti u punom pogonu.

Niko Kovač hrvatske reprezentativce okupit će 10. studenog u hotelu Aristos u 15 sati. Do polaska na Island reprezentacija će trenirati u Velikoj Gorici te na Hitrec-Kacijanu.

Na Island će reprezentativci otputovati 13. 11. u 15 sati, a utakmica je dva dana kasnije u 19 sati po lokalnom vremenu.

Povratak s Islanda zakazan je dan nakon utakmice u 16.25 sati.

Kovačev popis za Island:

Golmani: Pletikosa, Subašić, Kalinić
Obrana: Srna, Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Strinić, Schildenfeld, Vrsaljko
Vezni: Rakitić, Modrić, Badelj, Perišić, Kovačić, Kranjčar, Maleš, Iličević
Napadači: Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Rebić, Benko
Pretpoziv: Zelenika, Kalinić, Bubnjić, Vukojević

Komentara 11

Avatar Idler 3
Idler 3
23:40 31.10.2013.

Kovača treba podržat 100% i pustit nek dela svoj posel !!!

RI
Risnjak
09:12 01.11.2013.

Dobro je, što si Kovać neda "suflirat" sa strane... po meni najbolju mogući sastav !

RI
Risnjak
09:15 01.11.2013.

Dobro je, što si Kovać ne dopušta "sufliranje" i guranje igraća sa strane ..... po meni najbolji mogući sastav repke..... podrzavam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije