Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

NIKE predstavio Mercurial Superfly i Vapor 360: Za prirodnu brzinu

NIKE predstavio Mercurial Superfly i Vapor 360
Foto: Promo
1/5
08.02.2018.
u 16:22

Kopačke koje su oduševile Christiana Ronalda

Savršeno prianjanje osnovni je uvjet za brzinu. Bez obzira koliko su inovativne, ako ne odgovaraju idealno i ako stopalo ima prostor samo 1 mm unutar kopački, brzina igrača može biti ugrožena. Upravo zato, idealno prianjanje je postalo žarišna točka u dizajnu novog Mercuriala, što je dovelo do potpuno nove, 360 konstrukcije zahvaljujući napretku u tehnologiji Nike Flyknita. Mercurial Superfly 360 i Mercurial Vapor 360 u potpunosti omataju stopalo Nike Flyknit tehnologijom.

Cristiano Ronaldo oduševljen je kopačkama Mercurial Superfly 360: „Kad sam vidio novi Mercurial, moja prva reakcija bila je ... najbolje kopačke ikad! Istog trena idealno pristaju stopalu. Materijal, dizajn, nova tehnologija… nevjerojatne su“.

Foto: Promo

Max Blau, predsjednik odjela za nogometnu obuću u Nike-u objasnio je revolucionarnu inovaciju: "Nikeova inovacija obgrli stopalo i eliminira međuprostor između stopala i poplata. Zapravo, potpuno uklanja poplat". Bez poplata, uložak se povezuje s novim unutarnjim okvirom koji je dizajniran za maksimalno stapanje sa stopalom. Koristeći programiranje, okvir se individualno podešava prema veličini stopala. "S prethodnim Mercurialom, sve smo temeljili na veličini 43. Ali s Mercurial 360, možemo osigurati pravilnu prilagodbu za svaku veličinu", objašnjava Jeongwoo Lee, Nikeov direktor dizajna za nogomet. "Svaka veličina ima jedinstven okvir dizajniran za usklađivanje s očekivanom strukturom kosti stopala".

Brzina geparda kao inspiracija

Trenje se osigurava točno postavljenim čepićima na prednjem dijelu potplata i pete. Lee je bio inspiriran okretnim gepardima i usredotočio se na trenje pri brzini što je dovelo do minimalističkog pristupa kojeg uspoređuje sa šapom geparda. "Agresivni prednji dio potplata dizajniran je za ubrzavanje u bilo kojem smjeru, dok čepići na peti pomažu da se igrač momentalno zaustavi.“

Redizajniran donji dio kopačke vizualno je zapanjujući. "Ove kopačke poput kandži. Povratne informacije koje dobivamo od igrača su osjećaj da kopačke samo nestanu s obzirom na razinu sinkronizacije s nogom".

Foto: Promo

Povodom svoje 20. godišnjice, Mercurial je primijenio jednostavnu estetiku s malim prednjim dijelom potplata Swoosh i podebljanim "M" na peti. "Mercurial igrači iznimno su brzi, tako da će "M" biti posljednja stvar koju će igrač obrane vidjeti kada Mercurial igrač projuri pored njih", izjavio je Lee.

Nike već 20 godina dizajnira Mercurial kopačke za najbrže igrače u igri, što uključuje razne inovacije. Mercurial 360 temelji se na 360 konstrukciji koja će se uskoro pojaviti u Nike obući i za ostale sportove.

Mercurial Superfly 360 i Mercurial Vapor 360 imat će svoju premijeru na terenu ovog vikenda i bit će dostupni 14. veljače na nike.com.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije