Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovo će odjeknuti

Nikad iskreniji Đoković uoči Wimbledona izjavom 'ugasio' sve kritičare: Možda je za neke nenormalno, ali...

Beograd: Novak Đoković obratio se medijima nakon treninga na terenima Teniskog centra Novak na Dorćolu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
1/7
02.07.2023.
u 13:45

Ima 37 godina, ali srpski broj 1 i dalje igra na najvišoj razini. Međutim, pojavile su se glasine u dijelu medija da to više nije to, a pogotovo svjetska javnost i mediji, odnosno jedan dio njih, Srbina već otpisuje

Ako nogomet ima Ligu prvaka, onda tenis u tom slučaju ima Wimbledon. Brojni su turniri u ATP kalendaru tijekom godine, ali malo koji se može mjeriti sa prestižem, značajem i tradicijom Wimbledona. Najstariji je i najugledniji turnir u tenisu započet još 1877., a održava se u klubu All England u Wimbledonu u Londonu,

Novo izdanje počinje sutra, a na londonsku će travu najbolji tenisači i tenisačice svijeta. Već prema tradiciji, prvi meč na središnjem wimbledonskom terenu odigrat će branitelj prošlogodišnjeg naslova, Novak Đoković, koji za suparnika u prvom kolu ima Argentinca Pedra Cachina. Program na tom terenu će započeti u 14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Novak Đoković je u intervju za sprski Sportklub progovorio o nadolazećem turniru.

- Svaki put kad izađem na središnji teren Wimbledona, osjećaj je drugačiji u usporedbi s bilo kojim drugim turnirom. Čuvaju svoju tradiciju, igraju na travi, nema reklama, LED ekrana, oduprli su se modernizaciji svega, sve je okrenuto tradiciji sporta. Moraš biti obučen u bijelo, nema najave igrača, poseban osjećaj. To je vjerojatno nešto što je pridonijelo mojim rezultatima. Nešto se u meni probudi, valjda, kad izađem van igrati utakmicu - rekao je Novak.

FILE PHOTO: Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 10, 2022 Serbia's Novak Djokovic celebrates with the trophy after winning the men's singles final against Australia's Nick Kyrgios REUTERS/Toby Melville/File Photo Photo: Toby Melville/REUTERS
Foto: Toby Melville/REUTERS

Ima 37 godina, ali srpski broj 1 i dalje igra na najvišoj razini. Međutim, pojavile su se glasine u dijelu medija da to više nije to, a pogotovo svjetska javnost i mediji, odnosno jedan dio njih, Srbina već otpisuje pišući kako je "na zalasku karijere" i da dolaze neki novi klinci, pritom ponajviše misleći na mladog 19-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza. Ipak, Đoković na sve odgovara na sljedeći način.

- Pokušavam iskoristiti ovaj trenutak, osjećam se dobro u svom tijelu, igram dobro i motiviran sam. Stvari se jako brzo mijenjaju, profesionalno igram tenis 20 godina, dugo je to razdoblje, ovaj sport je jako zahtjevan, taj stil je zahtjevan, za neke nenormalan, ali to je ono što me dovelo do ovih visina. S druge strane, želim više, želim iskoristiti, ostala su dva Grand Slama, na US Openu i Wimbledonu, dat ću sve od sebe da se borim za trofej, a vidjet ćemo dokle ću dogurati - zaključio je.

Podsjetimo, Novak će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv Pedra Cachina u ponedjeljak od 14.30 sati uz izravan prijenos na Sport klubu.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar barba_arba
barba_arba
13:49 02.07.2023.

„ Kruh naš svagdanji daj nam danas“

DU
Deleted user
21:46 02.07.2023.

Obrisali mi komentar o ovom Srbinu bez žutog ili crvenog kartona.

SL
slavenZadravec
18:32 02.07.2023.

Novak možda je na zalazu, ali taj zalaz će potrajati koju godinu i donijeti još koji GS turnir.Taj zalaz će biti bolji od cijelih karijera mnogih osvajača GS turnira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije