Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Tuchelu otkaz u PSG-u zbog intervjua, on se opravdava: Pa ljudi, šalio sam se

Thomas Tuchel
Reuters/Pixsell
24.12.2020.
u 11:58

Navodno, Tuchel je već spreman za novi posao, a njegov sljedeći klub bi mogao biti iz Engleske. Najviše se spominju Arsenal i Manchester United, mada je u ovoj situaciji puno veća šansa da zamijeni Mikela Artetu na klupi Topnika, ako u tim glasinama ima istine

Aktualni prvak Francuske u nogometu PSG otpustio je trenera Thomasa Tuchela, pišu brojni europski, posebice njemački mediji.

Vijest da je Tuchel dobio otkaz na klupi PSG-a objavio je pouzdani novinar Bilda Christian Falk na Twitteru.

Nove informacije navode da je svoju sudbinu zacementirao kritizirajući vodstvo kluba u razgovoru za njemački Sport1.

- U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu - rekao je Tuchel, pa kasnije dodao:

"Nisam govorio to o politici... Vjerujem da je pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju! Rekao sam da je PSG poseban klub i veliki izazov. I da se ništa nije promijenilo. Rečeno mi je da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da dajem intervju za Sport1. Šalio sam se na njemačkom jeziku, prijevod nije dobar. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. I nisam dao dozvolu da se to objavi kao intervju."

Navodno, Tuchel je već spreman za novi posao, a njegov sljedeći klub bi mogao biti iz Engleske. Najviše se spominju Arsenal i Manchester United, mada je u ovoj situaciji puno veća šansa da zamijeni Mikela Artetu na klupi Topnika, ako u tim glasinama ima istine.

Tuchel je u PSG stigao 2018. godine, a s ovim klubom osvojio je dva naslova prvaka te je prošle sezone igrao finale Lige prvaka.

Nijemac je ranije trenirao Borussiju Dortmund od 2015. do 2017. godine, a u trenerskoj karijeri još je vodio Mainz i Augsburg.

Što se tiče igračke karijere, ovaj strateg je igrao za Stuttgarter Kickers od 1992. do 1994. godine te za Ulm za koji je nastupao od 1994. do 1998. godine. Rođen je 29. kolovoza 1973. godine u Krumbachu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije