Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINO KOVAČ:

Nijemci ne znaju trikove i to nam je šansa

Dino Kovač
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.08.2018.
u 14:00

Na SP-u nastupaju 32 reprezentacije, a naša reprezentacija igra u skupinu G s Njemačkom, Angolom i Indijom. Natjecanje ćemo otvoriti 23. rujna protiv Angole u posljednjoj utakmici prvog dana natjecanja koja se igra u 23.15 po hrvatskom vremenu.

Dino Kovač, pet puta osvajač malonogometnog turnira Kutija šibica, prvi je izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije koja će nastupiti na premijernom izdanju Svjetskog prvenstva koje će se održati krajem rujna u Lisabonu. Ovaj najveći malonogometni događaj u svijetu održava se pod okriljem novoosnovane svjetske federacije – ISF. Posljednjih nekoliko mjeseci Kovač je pratio mnogobrojne kandidate između kojih se iskristalizirao konačan popis.

Za dvojicu tražimo sponzore

– Smatram da s igračke strane nema većeg zadovoljstva od igranja na glavnom trgu u Lisabonu. Ako još k tome bude i pun stadion i ako nas ljudi u Hrvatskoj budu pratili na TV ekranima, mislim da dečkima neće manjkati motiva da se pokažu u najboljem svjetlu– rekao je Kovač.

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcom i Davorom Šukerom

Na SP-u nastupaju 32 reprezentacije, a naša reprezentacija igra u skupinu G s Njemačkom, Angolom i Indijom. Natjecanje ćemo otvoriti 23. rujna protiv Angole u posljednjoj utakmici prvog dana natjecanja koja se igra u 23.15 po hrvatskom vremenu.

– Gledao sam nastupe Njemačke s njihovih prijašnjih natjecanja. Iako su puni snage, čini mi se da su to sve velikonogometaši koji ne znaju neke malonogometne kretnje i taktike, tako da bi ih se dalo prevariti uz neke trikove. Ostale dvije reprezentacije ne znam – rekao je izbornik.

Na Kovačevu popisu nalazi se 13 igrača, a kako je rok za predaju konačnog popisa 10. rujna, postoji mogućnost da se na konačnom popisu nađu još dva igrača.

– Od iskusnijih igrača očekujem da najviše potegnu, da pokažu mladima kako se treba boriti i da im pomognu u nekim situacijama na koje možda još nisu navikli. Od mlađih očekujem da daju sto posto od sebe, da grizu i da ostvarimo što bolji rezultat. Mislim da će svi htjeti Hrvatsku predstaviti u najbolje svjetlu, pogotovo nakon sjajnog rezultata nogometne reprezentacije u Rusiji. Treba napomenuti kako imamo prilike prijaviti 15 igrača, ali trenutačno imamo financija za njih 13. kad bi se našao još neki sponzor, moglo bi se povesti još dva igrača i možda još jednog člana stručnog stožera tako da ovim putem pozivam sve sponzore koji bi mogli pomoći reprezentaciji da se priključe i da nam omoguće što bolje uvjete za ostvarenje što boljeg rezultata – naglasio je Kovač.

Ova priča ima budućnost

Zbog strogih pravila ISF-a na neke igrače nije mogao računati. – Naravno da je hendikep što ne mogu igrati neki igrači koji igraju prvu ligu futsala ili prve dvije lige velikog nogometa, ali ja uopće ne sumnjam u ove igrače koji su tu – stav je Dine Kovača.

Za kraj se izbornik osvrnuo i na budućnost ove nove malonogometne priče za koju smatra da ima perspektivu i u Hrvatskoj i širom svijeta.

– U Hrvatskoj je mali nogomet jako popularan. U gotovo svakom mjestu igraju se turniri ili neka liga tako da je baza igrača za ovakva natjecanja jako velika. Ovo je jako lijepa priča koja bi kroz godine mogla još više zaživjeti – zaključio je Kovač.

Komentara 1

TZ
tibold.zvonimir
08:53 26.08.2018.

Idite Šukeru po pare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije