Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Nijemci naručili snimatelja

14.01.2003.
u 00:00

VISEU - Rukometaši Hrvatske osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru u Viseu, pobijedivši Saudijsku Arabiju i Portugal, a odigravši neodlučeno s Alžirom. Nakon turnira naši rukometaši ostali su u Viseu, odakle će u Madeiru gdje 20. siječnja igraju svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

- Ovdje imamo odlične uvjete i ne bi nam bilo bolje ni da smo ostali doma. Treniramo dvaput dnevno, na raspolaganju imamo dvoranu i sve ostale potrebne sadržaje. S Portugalom ćemo odigrati u četvrtak još jednu službenu utakmicu. Jedina nam ne odgovara što je malo zahladilo - kaže Ratko Balenović, tehnički direktor reprezentacije.

Sve reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu igraju puno prijateljskih utakmica. Naš stručni stožer pozorno prati naše buduće suparnike.

- Naravno da sve pratimo. Znamo da su Danci u pripremnom razdoblju izuzetno nadmoćni, a s njima ćemo se možda križati u drugom krugu. Dobit ćemo videosnimke utakmica između Rusije i Njemačke. Pokušavamo doći do bilo kakve snimke utakmica Argentine, našeg suparnika u skupini. Znamo da igraju po Španjolskoj, no oni su nam potpuna nepoznanica. No, i nas ovdje snimaju. Tu je portugalski, ali i njemački snimatelj - istaknuo je Balenović.

Lino Červar, izbornik naše reprezentacije, zasad je zadovoljan boravkom u Portugalu.

- Pa nema razloga da bude nezadovoljan. Dečki rade jako dobro, reklo bi se u tišini. Netko će reći da smo trebali odigrati više jačih utakmica, no Lino je upravo tražio samo turnir u Portugalu i još jednu utakmciu s domaćinom. Uostalom, neka prijašnja iskustva pokazala su da dobri rezultati u pripremnom razdoblju nisu i jamstvo da će kasniji rezultat biti dobar - kaže Balenović.

Kad bi gledali samo pripremne utakmice, onda se kao glavni favoriti prvenstva nameću Danci, Šveđani i Islanđani. Tu su uvijek opasni Nijemci, Slovenci su jako dobro igrali (pobijedili su Španjolsku u finalu turnira koji su oni organizirali). Jugoslavija je nakon debakla u Beogradu dvaput igrala sa Švedskom, jednom pobijedila i jednom igrala neodlučeno.

- Očigledno će se u Portugalu igrati jako brzo. Toj brzini pokušat ćemo se i mi prilagoditi - zaključio je Balenović

D. Mrvec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije