Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVA NA JADRANU

Nijemci napali Neuera: Pjesma 'Lijepa li si' veliča fašizam!, on tvrdi: Nisam znao što pjevam...

Neuer
Foto: Facebook
1/4
13.07.2020.
u 09:43

Neuer pak pjeva njegovu pjesmu "Lijepa li si" u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj - napisao je ugledni Bild.

Manuel Neuer uživa na Jadranu, a u nedjelju je oduševio hrvatsku javnost kada je osvanuo video u kojem od riječi do riječi pjeva pjesmu Marka Perkovića Thompsona ''Lijepa li si'' s lokalnim stanovništvom. 

Neuer je oduševio Hrvate neizostavnom hitom koji se čuje kada god nastupa hrvatska reprezentacija.

Ipak, manje oduševljeni, bolje rečeno šokirani i razočarani bili su njegova braća Nijemci koju su u tamošnjim medijima napali vratara Bayerna. Razlog? Pjevao je pjesmu Marka Perkovića Thompsona. Citirat ćemo što su tamošnji mediji napisali:

– Je li Neuer znao što pjeva? Zvijezda Bayerna pjeva pjesmu ekstremnog desnog pjevača. Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem beach baru Neuer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Što je toliko eksplozivno u pjesmi koju Neuer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pjevač Thompson. On je pjevajući pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata. Neuer pak pjeva njegovu pjesmu "Lijepa li si" u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj – napisao je ugledni Bild.

– To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi ''Herceg-Bosna'', kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njezin teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu – piše njemački Goal te dodaje: 

– Pjesma veliča ''hrvatski fašizam'', a autor pjesme to je dokazao pjevanjem pjesme ''Jasenovac i Gradiška stara koja glorificira ubijanje Srba, Židova, i Roma''

Nakon napada javio se i Neuer te poručio: 

– Ne govorim hrvatski jezik, nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača – rekao je Neuer Bildu.

Kasnije je izašla i snimka kako pjeva pjesmu klape Intrade ''Croatio, iz duše te ljubim''.

Ključne riječi

Komentara 139

ST
StariSokol
09:59 13.07.2020.

Največa fora je Bild nazivati ugledni časopis jer to je u Njemačkoj trač novina. VL ponavlja tekstove da ljudi bolje upamte koliko je to "zločinačko". Hrvatske novine bi morale ispraviti lažne optužbe njemačkih kolega naspram našega sugrađanina i naj popularnijega pjevača.

ZA
!zagreb!
10:00 13.07.2020.

Mi ne smijemo ni spomenuti Herceg Bosnu, i to ne u smislu da je to naš državni teritorij već samo prostor na kojem žive hrvati. A republika srpska je praktički država. Tko je tu lud.

FG
Forrest Gump 2020
09:54 13.07.2020.

Kad god pomislim da me naši "novinari" više ne mogu iznenaditi, ipak uspiju u tome. U istu rečenicu staviti Neuera i prekrasnu pjesmu koju tisuće naših navijača s ponosom pjevaju diljem svijeta i još u taj miks dodati "Fašizam" je ... ma eto, nemam riječi. Ne mogu se odlučiti da li se smijati ili plakati jer je tekst i naslov komično kretenski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije