Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže recesija

Nije ni čudo što u Maksimiru drame: Dinamo preko noći ostao bez više od stotinu milijuna kuna!

Zdravko Mamić i Mirko Barišić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
09.04.2020.
u 10:32

Poznata stranica Transfermarkt korigirala je vrijednost svih nogometaša, pa tako i Dinamovih

Teška su vremena snašla gotovo sve europske nogometne klubove, došlo je do toga da čak i u bogatom Realu smanjuju igračima plaće, a u bundesligašu Schalkeu preklinju navijače da se smiluju i spase klub od gašenja.

Malo tko je ovih dana prošao neokrznut zbog prekida natjecanja, ali i kada prestane ova nevolja vezana uz koronavirus, problemi neće preko noći nestati jer će klubove dočekati drastična promjena na tržištu.

Recesija je već nastupila, vrijednost apsolutno svih nogometaša posljednjih dana je pala, a ta će činjenica najviše pogoditi klubove koji u prvome redu žive od prodaje igrača, što je svakodnevica u HNL-u.

Naime, ako je Zdravko Mamić sve do jučer vjerovao da će primjerice Dominika Livakovića prodati za petnaestak milijuna eura, s tim novcem više ne treba računati jer, osim što ovoga ljeta neće biti Eura na kojemu bi mu digao cijenu na željenu razinu, ni potencijalni kupci neće se trgati sljedećih mjeseci da plate onoliko koliko je taj sjajni mladi vratar do ožujka vrijedio.

U prilog toj teoriji govori i reakcija poznate stranice Transfermarkt koja je upravo korigirala vrijednost igrača hrvatskog prvaka, te iz čijeg izračuna ispada da je Dinamo samo na desetorici najskupljih igrača preko noći izgubio 14 milijuna eura, dakle, preko stotinu milijuna kuna!

Sveukupna vrijednost Dinamove momčadi danas iznosi nešto manje do 80 milijuna eura, što je stravičan pad u odnosu na prosinac kada je Transfermarkt procijenio da Modri na tržištu u teoriji mogu do 137 milijuna eura.

Istina, tada je u ukupan zbroj bio uključen i fantastični Španjolac Dani Olmo, ali ako njega i izdvojimo iz te računice (Transfermarkt je tada Olma vrednovao s 35 milijuna eura), ispada da je Dinamo zbog nesretnih okolnosti ostao bez potencijalnih 20 milijuna eura!

Summa summarum, bit će ovo doista teško ljeto za sve koji su proračune mislili puniti izlaznim transferima, bez obzira na to tko ima kakve pregovaračke kvalitete, jer mnogi će europski klubi na tržnicu izaći s daleko skromnijim budžetima.

Evo koliko sada vrijede desetorica najskupljih Dinamovih nogometaša: 

Bruno Petković, vrijedio 13,5 milijuna eura, sada vrijedi 11 milijuna eura

Dominik Livaković, vrijedio 13 milijuna eura, sada vrijedi 10,5 milijuna eura

Mislav Oršić, vrijedio 9,5 milijuna eura, sada vrijedi 7,5 milijuna eura

Nikola Moro, vrijedio 6,50 milijuna eura, sada vrijedi 5,80 milijuna eura

Arijan Ademi, vrijedio 7 milijuna eura, sada vrijedi 5,50 milijuna eura

Amer Gojak, vrijedio 7 milijuna eura, sada vrijedi 5,50 milijuna eura

Dino Perić, vrijedio 6 milijuna eura, sada vrijedi 4,80 milijuna eura

Kévin Théophile-Catherine, vrijedio 5 milijuna eura, sada vrijedi 4 milijuna eura

Luka Ivanušec, vrijedio 4 milijuna eura, sada vrijedi 3,6 milijuna eura

Emir Dilaver, vrijedio 4 milijuna eura, sada vrijedi 3,2 milijuna eura 

Ključne riječi

Komentara 28

IV
IvekIvek
11:22 09.04.2020.

Naslov je na razini idiota. Izgubili milione? Tako ste mogli reći i da su zaradili stotine miliona jer je pala cijena igračima koje će Dinamo kupiti

ZI
Zir
11:30 09.04.2020.

Pa ozbiljnije novine smo stampali u osmogodisnjoj skoli, ovaj clanak je vrhunac, nesmjem napisati!!

BA
balizg
14:58 09.04.2020.

Dinamo u recesiji a čelnici i igrači plivaju u milijunima ! Lijepa vijest dok ljudi brinu za golo preživljavanje !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije