Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNO JURČIĆ

Nije mi drago što krećemo s Turskom, radije bih Španjolsku

Hrvatska - San Marino
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
10.06.2016.
u 18:31

U Francuskoj ćemo vidjeti najveća nogometna imena, igrače velikih reputacija. Ali, treba biti oprezan kad je riječ o nekim reprezentacijama, pa tako i kad je riječ o našoj

Odbrojavanje je završilo, kao i sve priče koje nisu sam nogomet. Svima nama koji smo u nogometu najdraže je kad lopta krene. E, sad ćemo vidjeti kako će izgledati ovaj Euro s više reprezentacija i kakav ćemo nogomet gledati.

Na to kakav će biti nogomet dobrim dijelom mogao bi utjecati umor velikih igrača koji iza sebe imaju teške, duge, iscrpljujuće sezone. Pogotovu se to odnosi na one koji su igrali u Španjolskoj, ta je liga bila izuzetno naporna.

Uostalom, svi smo mogli vidjeti finale Lige prvaka, veliki Real Madrid u toj se utakmici jednostavno ugasio u 70. minuti. Bale, Ronaldo, Modrić, Sergio Ramos stožerni su igrači i Reala, ali i svojih reprezentacija, a posljedice takvih utakmica i teške sezone ne mogu ih mimoići.

Jednostavno nisu imali vremena da se odmore i budu spremni. Nije umor samo fizička nego i mentalna kategorija. I ona reprezentacija koja uspije sve to balansirati sa svojim igračima, uskladiti igrače koji su u različitim stanjima, bit će u znatnoj prednosti.

Klub i reprezentacija nisu isto

U Francuskoj ćemo vidjeti najveća nogometna imena, igrače velikih reputacija. Ali, tu treba biti oprezan kad je riječ o nekim reprezentacijama, pa tako i kad je riječ o našoj.

Naime, svi ti igrači dio su velikog sustava, velikog klupskog mehanizma, a sad bi u reprezentacijama oni trebali povući. Od njih se očekuje da i dalje budu dio stroja, ali i da donesu dimenziju više.

Tako svi od Luke Modrića traže da ne igra samo kao u Real Madridu, već i da donesi asistencije i zabija golove, a to nije baš jednostavno i to ne može biti stvar pojedinca, nego je pitanje igre cijele momčadi.

Zbog umora igrača, reprezentacije su sada u problemu, a nakon Eura i nakon što im se igrači vrate, u problemu će biti klubovi. To neće biti poseban problem za velike klubove koji će se u kolovozu i rujnu odmarati te velike igrače pa ih polako uvoditi da bi se počeli ozbiljno “dizati” u listopadu i studenom.

To si klubovi koji igraju kvalifikacije za europske kupove ne mogu dopustiti, primjerice Dinamo kojem je ključ sezone u kolovozu kada lovi Ligu prvaka.

Kad su u pitanju tako umorni igrači, u reprezentacijama su se danas mogla napraviti dva-tri mini ciklusa da se dignu i uglavnom se trebalo usredotočiti na taktiku. Pratio sam pripreme reprezentacija, čak manje našu vrstu, i uglavnom su bila dva-tri različita pristupa.

Španjolci su igrali utakmice svaka tri-četiri dana, inicirali su ono što ih čeka na turnirskom natjecanju – Česi su radili na dvije varijante igre – varijanta A bila je igra na kontranapade, a B s visokim centarforom koji odlaže loptu ili se probija na krilne pozicije.

Čačić je dobro odlučio

Našu reprezentaciju nisam uspio puno pratiti. Odlučili su se na dvije utakmice s lakšim suparnicima i to ima smisla. Prvo jer naša javnost voli velike pobjede kao što je 10:0 sa San Marinom pa se tu dobije na dizanju atmosfere, a drugo – izbornik je znao da su mu glavni igrači umorni i da mu je bolje igrati upravo takve utakmice.

Ono što može biti opasno – nakon takvih utakmica ne znaš kako će ti se momčad ponašati kad dođu one prave.

Dosta je onih kojima se sviđa ždrijeb, a meni je loše što otvaramo s Turskom, radije bih najbolje na početku. Španjolci su svjesni da će proći i mogu ući lagano, a na početku prvenstva može ih se iznenaditi.

Istina, mogu oni prije naše utakmice već osigurati prolazak, ali i to je opasno, imaju 20 odličnih igrača i tada bi na teren mogli poslati odmorne i željne, a to može biti loše za nas. Radije bih da protiv nas igra Pedro iz udarne postave nego Nolito koji će juriti pun želje.

>>Čačić je odlučio: Evo koji će sastav igrati protiv Turske!

>>Fatih Terim je čudotvorac, a Bilić odlična poveznica između Turske i Hrvatske

>>Deauville je skup za Hrvate: Pivo je osam eura, a pizza 15

Komentara 6

DU
Deleted user
20:31 10.06.2016.

Kruno je u pravu jer je on nogometni strucnjak. ;-)

PO
postolar
22:05 10.06.2016.

Ma ni komentar legendarnog Tomislava Ivića ne bi bio ovako interesantan,stručan i poučan.Mislim da je on trebao,kao vrhunski znalac biti u stručnom stožeru.Brz njegove stručnosti bit će teško postati europski prvak...Buhahahahaaa. Ajme koga oni pitaju za mišljenje,VL je definitivno nisko pao.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:02 10.06.2016.

Dakle, radi se o najlosijem treneru u povijesti lige prvaka te svih ostalih EU takmicenja, u igrackim danima poznatijem pod nadimkom su.pa.k, pa koga uopce zanima njegovo misljenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije