Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometaši sutra igraju s Grčkom

Nije loše kad se na trening ide električnim romobilom

11.10.2022.
u 12:06

Znaju da su bez izgleda, ali sve se može preokrenuti ako će ih naši imalo podcijeniti – rekao je Stipe Mandalinić, bivši hrvatski reprezentativac koji trenutno igra za AEK.

Rukometaši Hrvatske sutra će u Varaždinu (18 sati) igrati prvu utakmicu u skupini kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Grčka nikad do sada nije igrala na europskom ili svjetskom prvenstvu, ali su igrali na olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine i to samo zato što su bili domaćini.

I upravo ih je Hrvatska pobijedila u četvrtfinalu (33:27) a svi se i danas sjećaju onog efektnog pogotka Nikše Kaleba. Još smo igrali protiv Grčke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2010. godine. U Osijeku je bilo 32:20, a u Komotini 29:24 za nas. Seriju pobjeda trebali bi nastaviti i danas u Varaždinu.


 - Ne vidim način na koji bi nas Grci mogli iznenaditi. Prije odlaska u Hrvatsku Grčka je odigrala prijateljski susret sa strancima koji igraju u grčkom prvenstvu.

Pobijedili smo ih bez problem a s pet razlike. Dak,e, nema straha od današnje utakmice, a mislim da su toga svjesni i njihovi rukometaši. Sa mnom u kubu igraju trojica grčkih reprezentativaca i svjesni su da je Hrvatska puno kvalitetnija i bolja momčad.

Znaju da su bez izgleda, ali sve se može preokrenuti ako će ih naši imalo podcijeniti – rekao je Stipe Mandalinić, bivši hrvatski reprezentativac koji trenutno igra za AEK.


U Ateni mu je kaže više nego dobro.
 - Ma sjajno. Evo sjedim na terasi ispijam kavu na temperaturi 25 stupnjeva Celzija. Sa suprugom i dvoje djece živimo u predgrađu Atene, u jednom mirnom kvartu blizu dvorane.

S jedne i druge strane imam more, a na trening idem električnim romobilom. Dobio sam od kluba na korištenje automobil ali ne pada mi na pamet da s njim idem u grad.

Gužva je velika, a vozi se bez poštivanja bilo kakvih propisa. Tu se vozim na crveno bez problema i pravo je čudo kako nema puno saobraćajnih nesreća.

Grci znaju kako se vozi, ali stranac će odmah napravi sudar, to je sto posto – rekao je Mandalinić.


Kakva je kvaliteta grčke lige?
 - Solidna. Ima četiri jaka kluba i to su sve redom derbiji. Jasno, najveći derbi je između AEK-a i Olympiacosa. Tu se traži  ulaznica više, a u dvorani je nogometno navijanje.

Dvoboji između AEK-a i Olympiacosa su uvijek na rubu incidenta, ne samo u rukometu već i u ostalim sportovima. Budžeti su sve veći i sve više kvalitetnih igrača dolazi u Grčku – naglasio je Stipe.


Kakva Vam je momčad?
 - Više nego dobra. Imamo jako puno stranaca. Imamo tri Francuza, dva Brazilca, dva Srbina, Španjolca, Poljaka, Bjelorusa i tri Hrvata.

Pored mene u klubu su Luka Sokolić koji je prošel sezone igrao u Toulouseu i Nikola Jukić koji je došao iz njemačkog Mindena – istaknuo je Mandalinić.


Svi grčki klubovi igraju u Europskog kupu?
 - Da, u 2 kolu mi igramo protiv nizozemskog  Drentha i vjerujem u prolaz.

PAOK igra protiv Sesveta i vjerujem da će naš klub kojeg vodi Silvio Ivandija, bez problema proći u treće kolo.


Da li pratite zbivanja u hrvatskom rukometu?
 - Sve pratim. Imam u Ateni sve moguće i nemoguće sportske programe pa sam gledao uzvrat Nexea protiv Azotya, a gledam sve utakmice PPD Zagreba u Ligi prvaka.

Naravno, gledat ću danas Hrvatska - Grčka iz Varaždina, a  nadam se da će se uzvrat igrati u Ateni kako bi i uživo pogledao tu utakmicu.


Osim ako Vas u međuvremenu izbornik ne pozive u reprezentaciju?
Uvijek sam spreman, tako da nema problema – rekao je Mandalinić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije