Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Nico Rosberg prvi u kvalifikacijama za VN Mađarske

Nico Rosberg
Reuters (Ilustracija)
26.07.2014.
u 16:57

Društvo će mu u prvom redu praviti Sebastian Vettel.

Mercedesov Nico Rosberg uzeo je svoj šesti pole position ove sezone, a društvo u prvom redu će mu praviti Sebastian Vettel. Lewisu Hamiltonu bolid se zapalio u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Englez nije postavio vrijeme i sutra će možda morati startati iz bokseva.

Prva kvalifikacijska runda krenula je točno u dva sata, prema rasporedu. Staza je nakratko mirovala, a nakon minute su prvi bolidi izašli na stazu. Već u instalacijskom krugu je Pastor Maldonado parkirao bolid na izlazu iz pretposljednjeg zavoja. Izašao je iz bolida i njegove kvalifikacije su bile gotove.

Na reprezentativna vremena čekalo se četiri minute. Prvo su dva McLarena prošla ciljem, a brži je bio Button i postavio krug od 1:26.9. Dvadeset sekundi kasnije Massa je preuzeo prvo mjesto, a još deset sekundi poslije Valtteri Bottas je dovršio krug, bio sekundu brži od Masse i zasjeo na prvo mjesto. Tada je uslijedio kvar na bolidu Lewisa Hamiltona. Procurilo mu je gorivo i stražnji dio bolida se zapalio. Pokušao je vratiti se do boksa, ali nije uspio te je stao na ulasku u pitlane i iskočio iz bolida. Dio bolida je izgorio, a s obzirom da vrijedi parc fermé, ako momčad Mercedesa zamijeni Hamiltonov bolid, morat će startati iz boksa.

Još jedno iznenađenje prve kvalifikacijske runde je ispadanjeKimija  Raikkonena. Finac se odlučio kockati i ne izlaziti van na mekšim gumama. U trenutku isteka vremena bio je petnaesti, a između njega i ispadanja stajao je Nico Hulkenberg. Hulkenberg je tada odvozio krug za dvanaesto mjesto, spustivši Raikkonena na šesnaesto, a zatim je Jules Bianchi odvozio šesnaesto vrijeme, time izbacivši Raikkonena. Najbrže vrijeme prve kvalifikacijske runde odvozio je Jean-Eric Vergne u Toro Rossu, a ispali su još Chilton i dva Caterhama.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Rosberg slavio pred svojom publikom, Massa završio na krovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije