Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINACIJA

Washington osigurao prvo mjesto deset utakmica prije kraja sezone

Washington Capitals
Reuters/PIXSELL
23.03.2016.
u 10:51

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi doživjeli su još jedan težak udarac u svom United Centeru u kojem ih je Dallas svladao sa 6-2 i učvrstio se na vrhu Zapadne konferencije s dva boda više od St. Louisa i čak šest od Chicaga.

Hokejaši Washingtona osvojili su naslov pobjednika Metropolitanske divizije i osigurali najbolju startnu poziciju za doigravanje u Istočnoj konferenciji deset utakmica prije završetka regularnog dijela sezone. Ostvarili su to pobjedom 4-2 na gostovanju kod Ottawe.

Aleks Ovječkin je postigao svoj 43. pogodak u sezoni te bio jedan od trojice strijelaca za Capitalse u prvoj trećini u kojoj je vodeća momčad NHL-a povela 3-0 i do kraja dvoboja uspjela zadržati prednost, iako su Senatorsi s dva pogotka zaprijetili preokretom.

"Kako smo igrali ove sezone, zaslužili smo osigurati naslov. Sad nam ostaje deset utakmica u kojima moramo igrati što jednostavnije i pripremiti se za doigravanje", rekao je Aleks Ovječkin.

Grčevita borba vodit će se na Istoku iza Washingtonovih leđa, za posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje. Philadelphia je kod Columbusa izgubila dragocjen bod u raspucavanju, ali se zadržala ispred Detroita koji je poražen s uvjerljivih 2-6 na gostovanju kod Tampa Baya. Oba kluba imaju 83 boda, ali Philadelphia ima utakmicu manje. No, Detroit još ima priliku izboriti se za treće mjesto u svojoj diviziji, koje izravno vodi u doigravanje, jer za Bostonom zaostaje samo tri boda.

Još će neizvjesnija biti borba za osmo mjesto Zapadne konferencije. Radi se o dvoboju Minnesote i Colorada. Minnesota je u noći s utorka na srijedu ostvarila važnu domaću pobjedu, svladavši s 2-1 Los Angeles Kingse, vodeću momčad Pacifičke divizije. Najveće zasluge za trijufm imali su strijelci Erik Haula i Mikko Koivu te vratar Devan Dubnyk koji je imao 38 obrana. Tom pobjedom Minnesota je zasjela na osmo mjesto Zapada s bodom više, ali i utakmicom više od Colorada.

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi doživjeli su još jedan težak udarac u svom United Centeru u kojem ih je Dallas svladao sa 6-2 i učvrstio se na vrhu Zapadne konferencije s dva boda više od St. Louisa i čak šest od Chicaga. Pobjednik je u derbiju odlučen već u prvoj četvrtini u kojoj su Starsi čak četiri puta svladali domaćeg vratara Scotta Darlinga. Dvaput je strijelac bio Vernon Fiddler, a po jednom su mrežu pogodili Colton Sceviour i Patrick Eaves.

REZULTATI:

Minnesota - Los Angeles  2-1
Carolina - Buffalo       2-3
Montreal - Anaheim       4-3
Tampa Bay - Detroit      6-2
Arizona - Edmonton       4-2
Columbus - Philadelphia  3-2 (ras.)
Ottawa - Washington      2-4
Winnipeg - Vancouver     2-0
Chicago - Dallas         2-6
San Jose - St. Louis     0-1

>> New Jersey još u igri za za doigravanje Stanley Cupa

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije