Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na ledu

NHL kroji rezultate na Svjetskom prvenstvu

SP Hokej
AFP
13.05.2010.
u 14:17

Zbog trajanja NHL sezone mnoge su reprezentacije oslabljene, pa je zato postalo moguće da Danska pobijedi i Finsku i SAD.

Samo najhrabriji kladitelji uplatili su novac na pobjedu Švicarske protiv Kanade na Svjetskom hokejaškom prvenstvu u Njemačkoj. No, igrači iz zemlje koja je poznatija po satovima i sirevima uspjeli su pobijediti s uvjerljivih 4:1 u borbi za prvo mjesto u skupini B. Švicarcima je to prva pobjeda protiv Kanađana u 24 dvoboja.

A prvenstvo u Njemačkoj već je ponudilo nekoliko iznenađenja. U 1. kolu skupine D Danska je svladala Finsku s čak 4:1 iako je na njihovu pobjedu koeficijent bio čak 17. Danci su u 2. kolu pobijedili i reprezentaciju SAD-a 2:1. Amerikanci su tako ispali najveće žrtve trajanja NHL sezone zbog čega je većina najboljih momčadi došla na SP u "šarenim" sastavima. Momčad koju vodi Scott Gordon, trener New York Islandersa, pretrpjela je u Gelsenkirchenu i Kölnu tri poraza i sada je čekaju dvoboji za ostanak u najjačoj svjetskoj diviziji.

Veliki šok priredili su i Norvežani koji su sa 3:2 pobijedili Češku (dva pogotka Jagra). Od velikih reprezentacija zasad nije posrnula jedino Rusija koja u momčadi ima velike zvijezde Ovječkina, Kovaljčuka, Semina... No, Rusi imaju sreće što su momčadi njihovih igrača iz NHL-a ispali u ranoj fazi doigravanja.

Ključne riječi

Komentara 1

SR
sraka
17:56 13.05.2010.

Ajde meštre da si napisao kako su izbornici krivi jer su odabrali krive igrače ili da se ovi koji su tu nisu prilagodili, možda su potcijenili protivnike, ali NHL da je kriv... Budimo realni, Ameri i Kanađani imaju takvu bazu igrača da priče o tome kako im je NHL kriv kaj ne igraju dobro, su zbilja deplasirane. Između ostaloga, večina (ako ne i svi) igrača igraju u NHL-u. Kakve veze ima sama liga s tim kaj su oni loši na SP-u? To kaj nisu prve perjanice tu ne amnestira ih od pristupa kojim igraju i definitivno ne amnestira izbornike. Taman posla da ćemo sada još omalovažavati uspjehe Danaca i Švicaraca jer prve violine NHL-a nisu tu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije