Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NAJBOLJI

Nezaustavljivi Hrvat i ove sezone dominira regionalnim okruženjem, sprema mu se i najveća nagrada

U Beogradskoj areni odigrana je utakmica 26. kola AdmiralBet ABA lige između KK Partizan Mozzart Bet i KK Zadar
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXS
1/4
10.04.2024.
u 22:10

Uz činjenicu da je prvi strijelac ABA lige Božić je i ostali dio posla na parketu, kao i prošle sezone, obavljao odlično te je prosječno ostvarivao osam skokova po utakmici i 6.1 asistencija

Osnovni dio sezone regionalne ABA lige je okončan, a košarkaš Zadra Luka Božić i ove sezone je odigrao odlično te je ponio epitet najboljeg strijelca osnovnog dijela sezone. Božić je tijekom 25 utakmica ostvario prosjek od 20.6 poena po susretu te je iza sebe ostavio Marcusa Weathersa iz Mornara koji je bio na prosjeku od 18.1 poena tijekom 16 odigranih susreta, kao i trećeplasiranog Nikolu Topića, igrača Crvene zvezde koji je u 14 nastupa prosječno postizao 17.8 koševa.

Uz činjenicu da je prvi strijelac ABA lige Božić je i ostali dio posla na parketu, kao i prošle sezone, obavljao odlično te je prosječno ostvarivao osam skokova po utakmici i 6.1 asistencija.

Gledajući indeksni rejting Božić je također najbolji u ABA ligi. Ove sezone je ostvario prosjek 29.16, a iza njega se nalazi Alen Omić iz Cedevita Olimpije s 22.43. To bi moglo značiti kako će i ove sezone Božić ponijeti epitet najkorisnijeg igrača osnovnog dijela ABA lige (MVP), što je bio i prošle sezone.

Zadar je osigurao doigravanje s šeste pozicije te će u četvrtfinalu igrati protiv Budućnosti iz Podgorice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije