Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Velić

Nezadovoljnici uvijek mogu otići pa je Rhett otišao

03.11.2019.
u 18:44

Očekivao sam bolji Šibenik, jer s Vladovićem i Dašićem to je dobra momčad. No, naletjeli su na naš dobar dan - kaže Velić

Košarkaši Cibone prilično su se lako obračunali sa Šibenkom (111:77), sa momčadi koju se smatra ozbiljnim kandidatom za polufinale doigravanja HT Premijer lige. A takvu lakoću pobjeđivanja, Cibonin trener Ivan Velić objasnio je ovako:

- Očekivao sam bolji Šibenik, jer s Vladovićem i Dašićem to je dobra momčad. No, naletjeli su na naš dobar dan.

U momčadi nije bilo Rhetta.

- On je bio nezadovoljan statusom, a moje je pravilo da onaj koji nije zadovoljan može otići u svakom trenutku. Taj Amerikanac ionako je imao ugovor na tri mjeseca pa klub neće imati nikakve financijske štete.

Nakon Litavca Sabeckisa, to je već drugi stranac koji se nije pokazao pojačanjem.

- S obzirom da su stranci, trebali su davati više od domaćih igrača. Nekad neki igrači imaju kvalitet, ali se ne snalaze u sustavu igre momčadi u koju su došli.

To bi moglo značiti više minuta, i veće opterećenje, za 16-godišnjeg Prkačina. S obzirom na njegove godine, da li tog wunderkinda treba dozirati ili ga pustiti nek igra što više?

- On igra više nego što bi trebao, a mladog igrača se može lako uništiti ako mu natovariš više nego što može podnijeti.

Hoće li Velić i njegovi suradnici dovoditi nekoga ili će koristiti kadar koji im je preostao?

- Tražit ćemo igrača u hodu, no bit ćemo strpljivi. Dovodit ćemo samo nekog provjerenog.

U nedjelju u Draženovu domu gostuje euroligaš C. zvezda (18 sati) koji stiže s neočekivana dva poraza u prva četiri kola (2-2).

- Oni u posljednjih 6-7 sezona nisu imali tako loš start, no olako su shvatili Budućnost doma i Krku u gostima pa su izgubili. Zato će u Zagreb doći maksimalno ozbiljni, zasigurno neće kao protiv Krke ostaviti u Beogradu tri nositelja igre.

Kako se Ciboninu treneru čini odnos snaga u ABA ligi nakon četiri kola?

- Zvezda i Partizan bit će sve bolji, a ja u polufinalu doigravanja vidim još Cedevita Olimpiju i Primorsku. Možda im priprijete Budućnost i Mornar, no ostali će biti dolje pa tako i Cibona. Da smo sačuvali prošlogodišnju momčad sada bi imali dvije pobjede više, no što je tu je. I ove sezone naš je cilj izbjegavanje ligaškog dna, ali i juriš na trofeje u domaćim natjecanjima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Django
Django
23:35 03.11.2019.

Da, da, mlađe igrače treba pažljivo dozirati. Bedastoća. Da su Dražena dozirali prve dvije- tri godine, tko zna što bi od njega bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije