Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANO UVJERLJIV PORAZ

Nexe treba novu herojsku predstavu! Tamše: Darivali smo ih, a još nije Božić

storyeditor/2022-09-28/DSC_6343.jpg
29.09.2022.
u 17:06

Neće to biti nimalo lak posao i zapravo bi se mogao ponoviti scenarij iz prošle sezone, kada su "gromovi" za prolaz u grupnu fazu morali nadoknaditi minus šest protiv danskog Silkeborga.

Rukometaši Nexea iz Našica doživjeli su uvjerljiv poraz u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za plasman u skupinu Europske lige. Malo tko je očekivao da će poljski klub KS Azoty Pulawy, opterećen silnim izostancima zbog ozljeda, pobijediti s ogromnih šest razlike (32:26). Moglo je biti i gore jer je poljska momčad dvije minute prije kraja imala i plus devet, no zahvaljujući brzim pogotcima Kevića, Melića i Moslavca Našičani očekuju uzvrat s kakvom–takvom prilikom za prolaz. Neće to biti nimalo lak posao i zapravo bi se mogao ponoviti scenarij iz prošle sezone, kada su "gromovi" za prolaz u grupnu fazu morali nadoknaditi minus šest protiv danskog Silkeborga.

Tamše: Lijepo smo ih darivali

– Stvarno smo loše odigrali u svim elementima rukometne igre. Sve naše pogreške, a bilo ih je podosta, Poljaci su znali iskoristiti. Baš smo ih lijepo darivali, a još nije Božić. Razočaran sam, ali vjerujem da u uzvratu možemo nadoknaditi ovaj minus. Moram napraviti sve da izvučem sve moguće rezerve iz ove momčadi i da pokušamo proći u skupinu – rekao je Branko Tamše, trener Nexea.

Iako je prva polovina prvog dijela bila u potpunosti izjednačena, Poljaci su prvu osjetniju prednost stekli u 21. minuti kada su otišli na plus tri, nakon čega je trener Tamše odmah reagirao i pozvao time out. No nisu Našičani uspjeli posložiti svoje redove, nastavili su s greškama u napadu i s dosta propusta u obrani, što su Poljaci iskoristili i do kraja prvog poluvremena uspjeli još "podebljati" svoje vodstvo (16:12).

U prvih nekoliko minuta drugog dijela gosti su dobro reagirali i uspjeli se vratiti na dva pogotka zaostatka (17:15, 18:16), ali nakon toga uslijedilo je novo loše razdoblje. Poljaci su sve pogreške i dobivene poklone kažnjavali lakim golovima i u 40. minuti uspijevaju se odvojiti na zabrinjavajućih pet pogodaka razlike (21:6). Uslijedio je novi time out i novi pokušaj trenera Tamšea da "razmrda" igrače, ali u tome nije uspio. Poljaci su nošeni svojim navijačima napravili seriju 8:4 i deset minuta prije kraja poveli s vrlo neugodnih 29:20.

Hrvatska ispod crte za LP

Europski rukometni savez objavio je rejting-listu prema kojoj će klubovi dobivati mjesta u europskim kupovima u sezoni 2023/2024. Najveća promjena u sada već podijeljenim listama po natjecanjima (nema više zbirnog koeficijenta) je povratak Slovenije na deveto mjesto što znači da će slovenski prvak od sljedeće sezone ponovo imati izravan plasman u Ligu prvaka, za razliku od rumunjskog, koji je skliznuo i morat će tražiti wild kartu, baš kao i hrvatski. Kako stvari stoje, a zbog toga što ove sezone nema predstavnika u Ligi prvaka, izravno mjesto koje joj je ove sezone oduzeto zbog "slučaja Vardar", mogla bi izgubiti i Makedonija. Bit će promjena i u Europskoj ligi. Od sljedeće sezone u skupnoj fazi igrat će 32 ekipe umjesto 24 kao dosad. Bit će osam skupina po četiri, a prvoplasirane ekipe idu izravno u četvrtfinale dok će drugi i treći razigravati u osmini finala.

Ostali rezultati: Alpla Hard (Horvat 2) – Butel 26:21, Göppingen (Šego dvije obrane, Šarac 7, Kozina 4) – Lemgo 28:24, Sävehof – Montpellier (Načinović 2) 24:24, Chambery (Ivić sedam obrana) – Vesprem II 29:25.

>> Pogledajte i video: Jedna stvar od Rađe posebno me zaboljela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije