Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANE PLUS OSAM

Nexe sanja put u Magdeburg: Neki će stisnuti zube jer se ovo ne propušta

Nexe
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
28.04.2018.
u 11:59

U posljednjih 13 godina u ovom europskom kupu dominiraju njemačke momčadi. Od 2004. do danas osvojili su sve naslove, osim 2014.

Ovog vikenda saznat ćemo putnike na dva završna rukometna turnira – Lige prvaka i Kupa EHF-a. Jedan se, Liga prvaka, tradicionalno održava u Kölnu, a drugi, Kup EHF-a, prvi put u Magdeburgu. Prvi put otkako se igraju Final Four turniri Hrvatska ima ozbiljnog kandidata – našički Nexe. Zagrebaši su triput bili korak do Final Foura, ali ovakvu priliku kakvu imaju Našičani nisu imali. Jer, Nexe je otputovao u Berlin s prednošću od osam pogodaka uz prve utakmice. Uza sve, Füchse neće moći računati na neke svoje najbolje igrače poput Druxa, Kopljara i Zachiarssona.

– Imamo i mi nekih sitnih ozljeda, ali vjerujem da će svi igrači stisnuti zube jer se ovakva utakmica ne propušta. Bit će teško, jako teško. U prvoj utakmici sve nam se poklopilo. U uzvratu nas čeka puna dvorana njihovih navijača, vruća atmosfera i siguran sam da će napraviti sve da nas izbace – rekao je Matjaž Brumen, krilo Nexea.

U posljednjih 13 godina u ovom europskom kupu dominiraju njemačke momčadi. Od 2004. do danas osvojili su sve naslove, osim 2014. kada su trofej uzeli Mađari – Pick Szeged. Njemačke momčadi osvojile su 22 puta Kup EHF-a, a najviše od njih Göppingen – četiri.

– Berlinci su večeras favoriti. To nije sporno. Oni su odigrali jako puno ovako važnih utakmica, za razliku od nas – istaknuo je Josip Jurić Grgić.

U Magdeburg će gotovo sigurno francuski St. Raphael koji u Granollers dolazi s 13 pogodaka prednosti. Branitelji naslova Göppingen igra kod kuće s Chambéryjem, a pobijedio je u prvoj utakmici od tri pogotka.

Na završnom turniru Lige prvaka moglo bi se prvi put u povijesti dogoditi da igraju tri kluba iz jedne države. I to ne Njemačke, već Francuske. PSG, Nantes i Montpellier imaju sjajne prilike, a drugi put zaredom moglo bi se dogoditi da u Kölnu neće biti Nijemaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije