Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVALI SAVEZ DA ODLUČI

Nexe: Liga se nije prekidala kad su devetorica naših bila zaražena, zašto bi sada?

Našice: Zaostalo 2. kolo EHF Euro lige, RK Nexe - Besiktas
Davor Javorovic/PIXSELL
07.04.2021.
u 17:49

"Već pet klubova odbilo je ideju o odgodi natjecanja i u ovome nismo usamljeni. Ukoliko neka momčad ima više igrača koji su pozitivni na koronavirus, utakmice se mogu odgoditi i odigrati naknadno."

Rukometni klub Nexe pozvao je Hrvatski rukometni savez, posebno njegov Upravni odbor, da se već na sutrašnjoj sjednici očituje o tome želi li prekid natjecanja Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige ili će se prvenstvo nastaviti uz poštivanje epidemioloških mjera i završiti do 30. lipnja. 

Nakon dopisa koji je RK PPD Zagreb uputio klubovima, kao i dopisa ZRS-a koji je poslan na adresu Upravnog odbora HRS-a, RK Nexe je pozvao na demokratsko odlučivanje te poštivanje svih procedura. Iz našičkog prvoligaša pozivaju se i na činjenicu da EHF, kao krovna organizacija europskog rukometa, traži da se igraju i nacionalne lige i europska natjecanja, uključujući i prestižnu Ligu prvaka, pa čak i u državama s mnogo lošijom epidemiološkom slikom od Hrvatske.

„Pozivamo na dijalog i demokratsko odlučivanje, kako u ovom, tako i u drugim slučajevima te tražimo da se na sutrašnjoj sjednici Upravnog odbora HRS-a potvrdi nastavak i odigravanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige do 30. lipnja. Podsjećam da se rukometna liga normalno igrala kada je broj zaraženih bio mnogo veći, kada su od COVIDA-19 oboljela čak devetorica naših rukometaša i ne vidimo razloga da se liga ne završi u terminima, a podržavamo da se utakmice koje su odgođene odigraju nakon 30. svibnja kada je službeni datum završetka Premijer lige.

Već pet klubova odbilo je ideju o odgodi natjecanja i u ovome nismo usamljeni. Ukoliko neka momčad ima više igrača koji su pozitivni na koronavirus, utakmice se mogu odgoditi i odigrati naknadno. Međutim, odgađati prvenstvo, što od nas ne traži niti Stožer civilne zaštite kao nadležno državno tijelo i kada se slični zahtjevi za prekidom nisu pojavili u usporedivim dvoranskim, momčadskim sportovima, za nas nije prihvatljivo“, ovom je prigodom izjavio Josip Ergović, predsjednik Rukometnog kluba NEXE Našice. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije