Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIĐENJE IZ ŠPANJOLSKE

Španjolski novinar: Istražuju se transferi Modrića i Kovačića, Mamićeva kazna može poremetiti Dinamo

07.04.2021.
u 17:26

– Mislim da je Villarreal favorit. Pokušat će osvojiti ovaj trofej za ulazak u Ligu prvaka, jer je kroz Ligu to praktički nemoguće.

Male reprezentacije poput Hrvatske, mali klubovi poput Dinama s vremena na vrijeme vole prirediti velike predstave. U najvećem sportskom šoubizu Europe – nogometu – maksimirska momčad to je napravila u osmini finala Europske lige kada je iz natjecanja izbacila Tottenham Josea Mourinha.

Sada ih u četvrtak čeka Villarreal, a nas je zanimalo viđenje iz Španjolske. Pitali smo zato novinara Asa, Davida Molaña što zna o Dinamu i kako na njega gledaj.

Villarreal morati biti oprezan

– Bez sumnje je priredio veliko iznenađenje iz prethodnoj rundi. Eliminirao je vrlo moćnu momčad poput Tottenhama, i to je bio jasan znak da je opasna momčad, pa će Villarreal morati biti oprezan želi li proći dalje. Dinamo ima dobrog vratara, obrana je možda slabiji dio, ali je vrlo opasna kao i napad – kaže nam David pa daje svoje predviđanje:

– Mislim da je Villarreal favorit. Pokušat će osvojiti ovaj trofej za ulazak u Ligu prvaka, jer je kroz Ligu to praktički nemoguće.

Villarreal je trenutačno šesta momčad na prvenstvenoj tablici Primere.

– Da, ova utakmica im dolazi u dobrom trenutku jer su u sjajnoj formi. Unatoč nekim sumnjama, stižu s tri pobjede u nizu (odnosno pet ako se uvrste i dvije protiv Dinamo Kijeva), pa se nadaju da će nastaviti s dobrim nizom. Usto, neporaženi su u Europskoj ligi, što pokazuje njihov potencijal.

Zanimalo nas je na što bi Dinamo trebao paziti. Gdje je Villarreal najjači?

– Pouzdani su u svim redovima, ali možda se najviše ističu u napadu zbog Gerarda Morena, koji je u najboljem trenutku svoje karijere.

Mislav Oršić bio je glavno ime Dinama nakon ulaska u četvrtfinale, dan nakon hat-tricka Tottenhamu bio je najgledaniji igrač na Transfermarktu? Što se o njemu govori na Pirenejskom poluotoku?

Sve oči uprte su u Oršića

– Bez sumnje, one je velika senzacija. Nakon tri pogotka Tottenhamu sve oči uprte su u njega – kaže Molaño pa se osvrće i na cijelu situaciju koja u posljednje vrijeme obavija modri klub, odnosno zatvorska kazna Zoranu Mamiću i njegova ostavka, o čemu su se mediji diljem Europe raspisali.

– To je vrlo komplicirana tema koja može omesti momčad. Već se neko vrijeme, koliko znam, istražuju transferi Modrića i Kovačića, a Mamićeva kazna mogla bi poremetiti planove momčadi.

Bilo kako bilo, i nakon presude Dinamo je uspio sabrati se i izbaciti Tottenham, zašto bi Villarreal bio nešto drukčiji. Ipak trener Damir Krznar ima malih problema u napadačkom dijelu jer Gavranović se ozlijedio, a Petković je upitan. No, ostalih dvojbi ne bi trebalo biti. Kolega iz Španjolske pak pretpostavlja da će ovo biti sastav koji će na teren poslati Unai Emery, pa neka se modri po tome ravnaju: Rulli; Foto, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Parejo Capoue, Trigueros; Chukwueze, Bacca, Gerard Moreno.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar GeniKameni
GeniKameni
23:01 07.04.2021.

Volio bih znati zasto je ovaj komentar uklonjen! Mozda me netko moze malo prosvijetliti?! >>U naslovu, kao neka velika novost... "Istražuju se transferi Modrića i Kovačića"! A u clanku, "Već se neko vrijeme, koliko znam, istražuju transferi Modrića i Kovačića"! Proslo svrseno vrijeme... A Spanjolcu bih samo porucio... Tottenham je "malo" veci i "malo" jaci klub od Villarreala, pa su popusili... Uostalom, i u onom zadnjem srazu prije 10-ak godina, ako se dobro sjecam, u Zagrebu je bilo 2:0 za Dinamo a u Villarrealu 3:0 za njih. Znaci, prilicito izjednacen dvoboj. A tako ce biti i sada. I to sto oni sebe smatraju favoritima, pa neka im bude, mozda i jesu. Ali opet da podsjetim, i CSKA je bio favorit, i Feyenoord, i Krasnodar, i Tottenham... To je vazno samo za kladionicare koji su navikli gubiti novce kladeci se na favorite! Idemo Dinamo, za polufinale!<<

JG
jozagulikoza.guli
23:46 07.04.2021.

Pričao mi jedan aboriđin...

SP
Split71
19:41 07.04.2021.

Necu ništa napisat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije