Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga

Nexe ispustio pobjedu, Zagreb slavio na gostovanju u Bitoli

Nexe - Motor Zaporožje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
03.12.2019.
u 21:12

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac hrvatskog prvaka sa 10 pogodaka

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su na gostovanju u Bitoli makedonski Eurofarm Rabotnik sa 28:27 (16:12) u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola skupine B SEHA lige.

Domaća momčad nijednom nije bila u vodstvu, a PPD Zagreb je najveću prednost od četiri pogotka imao u nekoliko navrata i na poluvremenu, da bi u drugom dijelu Rabotnik više puta došao na pogodak zaostatka, ali nijednom do izjednačenja.

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac hrvatskog prvaka sa 10 pogodaka. Četiri gola postigao je Matej Hrstić, a triput je mrežu zatresao Filip Vistorop. Ukrajinac Vladislav Ostrouško bio je najbolji strijelac domaće momčadi sa sedam pogodaka.

Sa 15 bodova iz sedam nastupa PPD Zagreb je na trećem mjestu skupine B, iza vodećeg Telekom Veszprema sa 18 bodova i Meškov Bresta sa 15. Eurofarm Rabotnik i Metaloplastika imaju po devet bodova, a moskovski Spartak je na šestom mjestu sa tri boda.

Prve dvije momčadi iz svake od skupina izravno će se plasirati u četvrtfinale doigravanja, a preostali klubovi će igrati u osmini finala.

Do kraja prvog dijela natjecanja momčad Veselina Vujovića očekuju još tri domaće utakmice protiv Spartaka (11.12.), Telekom Veszprema (14.12.) i Meškov Bresta (16.12.).

---

Rukometaši našičkog Nexea poraženi su pred svojim navijačima od ukrajinskog Motora iz Zaporožja sa 25:28 (15:14) u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola skupine A SEHA lige.

Nexe je propustio priliku za pobjedu u dvoboju prepunom preokreta, u kojem su Našičani imali pet pogodaka prednosti u 38. minuti (20:15). U posljednje tri minute domaća momčad je ušla s vodstvom 25:24, ali su gosti serijom 4:0 došli do svoje šeste ovosezonske pobjede.

Saša Barišić Jaman i Marin Jelenić postigli su po šest pogodaka za Nexe, a Mario Tomić je precizan bio pet puta, dok je vratar Moreno Car imao 11 obrana. Strijelce Motora predvodio je Stevan Vujović sa sedam golova.

Nexe je sa šest bodova iz osam nastupa na petom mjestu u skupini A. Vodeći Vardar ima 18 bodova, kao i drugoplasirani Motor, ali uz utakmicu više. Po 12 bodova imaju Tatran Prešov i Vojvodina, a bez bodova je Pekinško sportsko sveučilište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije