Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolja predstava

New York Post: Bogdanović je "tihi ubojica" iz Brooklyna

February 20, 2015; Los Angeles, CA, USA; Brooklyn Nets guard Bojan Bogdanovic (44) dunks to score a basket against the defense of Los Angeles Lakers center Robert Sacre (50) during the first half at Staples Center. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TO
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.04.2015.
u 09:24

Dvadeset dvije godine nakon što je Dražen Petrović odigrao svoju posljednju utakmicu za Netse, newyorški Hrvati imaju novog sportskog heroja.

Profinjeni šuter Bojan Bogdanović svojom je najboljom ovosezonskom partijom odveo Brooklyn Netse u doigravanje. U 82. utakmici osnovnog dijela sezone Netsi su u svom Barclays Centeru pobijedili Orlando (101:88) za što je najzaslužniji Mostarac vruće ruke. Ubacivši iz igre 12 šuteva iz 17 pokušaja, Bojan je uknjižio 28 koševa (četiri trice) i tako još jednom zadobio simpatije poklonika Netsa.

Bolji iza All-Star Weekenda

No za prolaz u doigravanje i sraz s prvoplasiranom Atlantom nije bilo dovoljno samo pobijediti Orlando nego su i izravni rivali Rudežovi Indiana Pacersi trebali izgubiti od Memphisa, što se na koncu i dogodilo.

Nakon padova u prvom dijelu sezone, Bogdanović se razigrao nakon All-Star Weekenda na kojem je nastupio u utakmici novaka i potom odjurio na kraći odmor u Kaliforniju. A to kalifornijsko sunce očito ga je napunilo energijom za nastavak sezone u kojem se nametnuo kao igrač na kojeg Netsi mogu ozbiljno računati u idućih nekoliko sezona. Do All-Star Weekenda Bojan je imao prosjek od 7,6 koševa po utakmici (uz postotak šuta 41 posto), a nakon revije u New Yorku sjajni Hrvat prosječno je zabijao 11,6 koševa uz impresivne postotke za tricu (42,9 posto) odnosno ukupnog šuta (51,3 posto).

Zbog svega toga sretan je i trener Lionel Hollins.

– Kad smo ga dovodili nisam znao što mogu dobiti od Bojana. On je u Europi demonstrirao svoj talent, no ovo je sasvim drugačija košarka, posve novo okruženje pa mi je bilo najvažnije da on bude u stanju igrati NBA košarku.

A za tjelesno sposobnog i košarkaški talentiranog Bojana to očito nije bio problem. Trebalo mu je vremena da se navikne na neke NBA osobitosti kao što su neprestana putovanja, ali i da ga suigrači priznaju kao napadačku opciju.

– Kako da budem napadački agresivan bez lopte u ruci – kazao je Bojan u jednom trenutku sezone, nakon čega smo ga viđali puno više u igri bez lopte, posebice u dobrim utrčavanjima. Nakon toga Bojan je počeo puno više šutirati. Recimo, protiv Minnesote je nedavno zabio 21 koš ispucavši 15 lopti, a sada je protiv Orlanda ispucao čak i dvije više. U svemu tome pomogle su i ozljede suigrača. Jedna koja je izbacila Rusa Karaseva do kraja sezone i druga koja je u završnici sezone na terapije poslala bivšeg cibosa Alana Andersona.

Najteže mu je, dakako, bilo kada je u prosincu izgubio mjesto u petorci koje je tada dodijeljeno Karasevu.

– Sve je to do samopouzdanja. Izgubio sam ga ponešto kada sam izgubio minute, no onda sam opet početo igrati i vratio vjeru u sebe. Sada pak moji suigrače sve više gledaju da me uposle jer igram bolje nego prije.

Jedan od onih o kojem najviše ovisi koliko će Bojan dobiti lopti jest i prvi razigravač Deron Williams:

– Bojan je krenuo u sezonu dobro, a onda je upao u šutersku krizu, palo mu je samopouzdanje i udario je u zid, kao i svaki novak. No sada igra sjajno i u igri čini puno toga, ne samo šuterski. Čini se da se osjeća puno komfornije na terenu.

Zadovoljni susjed Young

Bojanov prvi susjed u svlačionici jest krilni-centar Thaddeus Young:

– On je vrlo tih momak koji u svlačionici gotovo pa i ne govori. Čak i na terenu on ne govori puno. Ponekad viče, ponekad vrišti... no na jeziku koji ja ne mogu razumjeti. Ali na terenu nam daje cijelog sebe. Zbog svega toga novinar New York Posta proglasio ga je "tihim ubojicom" (Silent Assassin). Doduše, kada igra kao protiv Orlanda ili pak Wizardsa (22 koša, trice 6-6), hrvatski novak i ne treba govoriti jer to čini svojom igrom. A da bi on došao do izražaja, potrebna je što veća protočnost lopte, što se u posljednje vrijeme Netsima i događa.

– Kad igramo dobar pick and roll i kada suparnici udvajaju našeg centra Brooka Lopeza, otvara nam se dosta otvorenih šuteva – kaže Bojan pred kojim su još dvije godine ugovora s Netsima vrijednog 10 milijuna USD.

>>Sjajni Bogdanović odveo Brooklyn u doigravanje NBA-a!

Komentara 3

MA
marelica
09:51 17.04.2015.

Poznam ga, dečko za primjer. Želim mu puno sreće, zdravlja i uspjeha.

HR
HRHERCEG
12:03 17.04.2015.

Mevlija kao i svaki i balija ne voli Hrvate iz Hercegovine

MD
mevlija.dzambic
10:14 17.04.2015.

Molim vas nemojte stavljati Dražena u istu rečenicu s ovim tulipanom... KLADA.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije