Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE KRIV

Nesreća se dogodila jer je Webber čuvao gorivo

Webber
AFP
31.05.2010.
u 14:11

U svojem je prvom komentaru nakon utrke savjetnik Red Bulla, Helmut Marko, prst sumnje uperio u Marka Webbera i čini se bio je u pravu.

Australac je u kobnon 41. krugu odlučio smanjiti broj okretaja motora i čuvati gorivo, kako bi bez problema završio utkru, dok je Vettel ostao na maksimalnom broju okreta. To je omogućilo Nijemcu da bude brži na stazi i dođe na u situaciju da prestigne Webbera. A kad je to odlučio, nalazio se na prašnjavom dijelu staze i naglo kočenje zanjihalo je bolid i došlo je do kontakta. Umjesto da utrku u Istanbulu završe kao prvi i drugi, Webber je završio treći, a za Vettela je to značilo kraj utkre.

Šef momčadi Christian Horner ne misli nikoga kriviti za nemili događaj u Istanbul parku, nego u svemu vidi dobru školu.

- Imamo sve činjenice. Sebastian je s prljave strane staze došao vrlo agresivno, Webber mu nije dao prostor. I sve je ispalo vrlo, vrlo frustrirajuće. Inače uvijek jedan drugome daju dovoljno prostora, ali iz nekog razloga to se u nedjelju nije dogodilo.

Pojavile su se i priče da u Red Bullu postoji favoriziranje Vettela, ali to su iz austrijske momčadi naoštrije demantirali.

- Obojicu jednako tretiramo, imaju istu opremu i jednaku priliku za rezultat. Vettel je uspio u ovoj utrci spasiti malo više goriva i odlučio je napasti, što je njegovo pravo. Naš prioritet je pobijediti u utrci, čak i da promijene poziciju, to je još uvijek 43 boda na naš konto - rekao je Horner.

Komentara 1

Avatar kos
kos
21:25 06.06.2010.

Dani Pedrosa nepobjediv u Mugellu ove godine (foto: Reuters) Pedrosa je na stazi u Mugellu demonstrirao moć budući da je, nakon što je u subotu osigurao pole position, u nedjelju vodio od starta do cilja. Uz to je odvozio ii najbrži krug, te srušio rekord staze. Došao je na taj način do prve pobjede ove sezone, devete ukupno u elitnoj klasi, te 32. u karijeri kada se u obzir uzmu sve klase. U Mugellu je bio 4.014 sekundi brži od Yamahinog Lorenza, te 6.196 sekundi od svoga momčadskog kolege Doviziosa. Lorenzo je zadržao prednost u ukupnom poretku, a na drugo je mjesto sada izbio Pedrosa. Preskočio je svjetskog prvaka Valentina Rossija koji je u subotu na drugom slobodnom treningu pao i slomio potkoljeničnu kost desne noge. Spomenimo i kako je pobjeda u Moto2 klasi pripala Talijanu Andrei Iannoneu (Speed Up), dok je u najslabijoj klasi (125 ccm), najbrži bio Španjolac Marc Marquez (Derbi). MotoGP, VN Italije: 1. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 42:28.066 2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +4.014 3. Andrea Dovizioso (Ita/Honda) +6.196 4. Casey Stoner (Aus/Ducati) +25.703 5. Marco Melandri (Ita/Honda) +25.735 MotoGP, ukupni poredak: 1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 90 bodova 2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 65 3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 61

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije