Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad broja gledatelja

Neodigrani derbi obilježio sezonu, ali i sjajni Krama, Zagreb...

22.11.2014., stadion Maksimir, Zagreb - 16. kolo MAXtv Prve lige, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Utakmica je odgodjena jer Hajduk nije htio izaci na teren.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
17.12.2014.
u 18:45

Dinamo nakon 
20 godina završio polusezonu bez poraza

Tužno je za nogometnu sezonu kad je obilježi utakmica koja se nije odigrala. Taj derbi, koji je trebao biti praznik nogometa, Dinamo je odgledao na centru Maksimira, a Hajduk u autobusu koji ga je vraćao u Split.

Marko Rog je osvježenje

Nažalost, cijela ta priča nije gotova, pišu se žalbe, odlučuje o kaznama umjesto da se igrao nogomet. Hajduk je ''zaslužan'' za taj skandal, nakon njega je došlo i do okupljanja na splitskoj rivi, tenzija juga i sjevera. U svemu tome ni HNS se nije najbolje snašao, pogotovu ne predsjednik Davor Šuker koji je šutio i prodavao svoju slavu po Tajlandu.

Kad smo već krenuli s negativnim stvarima u ovoj nogometnoj polusezoni naše lige, onda valja reći da je zamjetan pad gledanosti lige. Liga deset prvo je donijela znatan porast gledanosti u odnosu na prijašnju ligu 12, a pogotovu ligu 16, no sad zanimanje pada. Pogotovu je to očito kod Dinama kojem je prosjek gledanosti u Maksimiru pao s oko 3000 po utakmici na 1700. A zadnju utakmicu u Maksimiru gledalo je sramotno malo, samo 710 ljudi.

No bilo je i dobrih stvari koje treba upamtiti iz ove jeseni. Prije svega po Andreju Kramariću koji se i prošle godine borio za naslov najboljeg strijelaca lige, a ove polusezone drži uvjerljivo prvo mjesto. Dečko je izrastao u klasnog napadača, izbacilo ga je to u svjetski vrh i kupci već nude novac, tako da Kramu nećemo u HNL-u gledati u veljači. Šteta za sve nas, ali i za Rijeku koja je izrasla u jako dobru momčad, koja ima posložen klub i u takvom klubu i Matjažu Keku lako je pokazati svoje znanje.

Iskazao se i Marko Rog, klinac koji je iskočio u redovima Splita, postao je najveće otkriće, mladi igrač za kojeg ćemo itekako čuti. Uostalom, već je došao i do Nike Kovača. Od Splita se možda više očekivalo ove sezone, osim Roga, našli su i Sokola Cikalleshija, no onda su na kraju odlučili raditi rezove u momčadi, ocijenili su da im dobar dio iskusnijih igrača više ne treba.

Kao momčad najviše je iznenadio Zagreb, povratnik u ligu bio je po mnogima predodređen za borbu za ostanak, a igrao je odličan nogomet. Slavio je na Poljudu, nije izgubio od Dinama i treba čestitati Draženu Mediću na svemu. Vjerojatno sam nije s momčadi odradio nijedan trening, ali sjeo je na klupu i momčad vodi vrlo dobro.

Plavi dobili sve derbije

Iako se na Dinamo uglavnom gleda kroz prizmu Europe i očekivanja nekakvih boljih rezultata, u HNL-u su plavi pokazali da su daleko ispred svih. Uostalom, nakon 20 godina nisu u polusezoni izgubili ni jednu utakmicu, imaju 15 pobjeda i četiri remija, pobijedili su u svim susretima svoje izravne suparnike, Rijeku i Hajduk.

Od utakmica treba izdvojiti baš taj derbi u Splitu. Hajduk je imao sve, vodio 2:0 do 72. minute, no onda su Čop i Henriquez sve okrenuli.

Hajduk smo već spomenuli zbog neodigranog derbija, ali valja reći da je ove sezone zbog kazni čak triput igrao bez gledatelja. I zato je ljutitit na HNS, a ne na svoje navijače. Kao da su Šuker, Vrbanović, Mamić ili Vlajčević bacali stolice na igrače Rijeke, kovanicama gađali igrače Zadra...

>>Hajduk, Rijeka i Osijek kažnjeni zbog pirotehnike, Dinamo kažnjen kao organizator

Komentara 6

JT
jtpm
20:15 17.12.2014.

Dinamo je 17 bodova ispred Hajduka a tek je kraj polusezone. Cime to Brbic opravdava 32,000 kuna place. Zaista sramotno.

VK
vječni krojf
10:58 18.12.2014.

Pad gledanosti treba zahvaliti Hajduku i Medijima koji su tome doprinjeli.I sada Junaci pise da je Suker prodavao slavu po Tajlandu.Zar taj novinar nezna da HNS ima i izvrsnog predsjednika i ako je Suker imao zakazano putovanje u Tajland i da se u vrijeme kad je gospoda iz Hajduka isplanirala ispad vec nalazio u toj zemlji i nitko nije ocekivao da ce sve otkazati i pojuriti u Split da utjesi tu nesportsku druzinu.Hajduk i Mediji su grobari naseg nogometa,to sam vec prije par godina govorio,i ostajem pri tome.

CI
ciba12345
21:24 17.12.2014.

A nebi novinarčić napisao da ima manje gledatelja i zbog stručnih novinara. Naprimjer:U manje-više svim napisima govori se kako je hajduk uspješan,kako s obzirom na sve odlično stoji,kako je treče mjesto uspjeh izd. A s druge strane dinamo ništ nevalja-nee piše se da nema poraza u prvenstvu ,da je ove godine u europi osvojio šest bodova ,da je u kvalifikacijama izgubio samo jednu utakmicu itd. Hajdukovo sramotno neigranje derbija se opravdava...pa njih čak i ministar prima na razgovor. Garantiram vam da je to učinio neko drugi bio bi drastično kažnjen. Kad njihovi huligani razbijaju stadione i prekidaju utakmice to se naziva dekor.Mogao bi nabrajat do jutra. A s druge strane pozitivan članak o dinamu nemogu nigdje pronač. Uz ostale razloge(mamić) i ovo su veliki razlozi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije