Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD GRAČAN:

Španjolci su ostali u šoku, nikad nisu doživjeli tako uvjerljiv poraz

Hrvatska U21
Foto: Villagrafica/UESyndication/PIXSELL
1/2
26.03.2016.
u 18:05

'Znate, imaju igrače koji standardno igraju u velikim klubovima, očekivali su mnogo više. Mi smo ih uvažavali, a na taj smo način uvažavali i sami sebe, te uz kvalitetu i veliku disciplinu u igri došli do tako velike pobjede.'

Hrvatska je još jednom potvrdila da je izuzetno nadarena za nogomet, ali i da se s tim rođenim talentima jako dobro radi. Reprezentacija do 21 godine u španjolskom je gradu Burgosu pobijedila domaćina s 3:0, a izborniku Nenadu Gračanu nedostajalo je osam igrača koji su od te iste Španjolske izgubili u Rijeci s 2:3.

Pljesak Ćoriću i Hrvatskoj

Tada je Gračan izveo sastav u kojem su bili Kovačić, Radošević, Halilović, Mikanović, Pašalić, Pjaca, Vlašić, Kolinger, a sada tih osam igrača nije bilo u momčadi, što zbog kartona, što zbog ozljeda. Dakle, samo su Livaković, Ćaleta-Car i Milić ostali u sastavu koji je slavio pobjedu u Burgosu, a osam novih u prvih 11 bili su: Jedvaj, Perić, Pavičić, Rog, Krovinović, Ćorić, Tudor i Perica.

Što se to tako dramatično promijenilo od Rujevice do Burgosa?

– Ništa dramatično, no bile su to dvije potpuno drukčije utakmice, na Rujevici smo ostali s igračem manje već na početku susreta, a igrati protiv Španjolske s igračem manje nije baš jednostavno. Iako, uspjeli smo se igrački vratiti, a na kraju smo mogli i izjednačiti. A sad smo igrali jako organizirano i izuzetno disciplinirano, a i realizacija nam je bila na visokoj razini – rekao je izbornik Nenad Gračan.

Izbornik bi mogao imati problema kad se vrati osam igrača koje sad nije imao.

– Ha-ha, nije mi to problem, kaže se da su to slatke brige – dodao je.

Nakon teškog poraza, Španjolska je ostala u čudu, španjolski mediji dovode plasman Furije na Europsko prvenstvo u pitanje. I gledatelji u Burgosu na kraju su zapljeskali našim igračima, pogotovo Anti Ćoriću kad je napuštao travnjak nakon što je u sudačkoj nadoknadi zamijenjen. Prepoznali su majstora koji je dvaput asistirao.

– Španjolcima je doista teško pao taj poraz, rekli su mi da nikad ni od koga nisu u tim mlađim reprezentacijama doživjeli takav poraz. Znate, imaju igrače koji standardno igraju u velikim klubovima, očekivali su mnogo više. Mi smo ih uvažavali, a na taj smo način uvažavali i sami sebe, te uz kvalitetu i veliku disciplinu u igri došli do tako velike pobjede.

Da, kad se zna da Munir često igra u Barceloni, kad god nema nekoga od velikog trojca (Messi, Suarez, Neymar), da je Deulofeu standardan u Evertonu, Bellerin igra u Arsenalu, tu su igrači prvih momčadi Atletica, Espanyola...

Švedska najveći suparnik

Hrvatska je sada u odličnoj poziciji, ima dva boda više od Španjolske i sad se Švedska čini najvećim konkurentom, ima pet bodova manje od Hrvatske, ali i dvije utakmice manje, a s njom igramo dva puta pa će ti dvoboji biti odlučujući.

– Ima još dosta utakmica u skupini, u Švedsku ide i Španjolska. Šveđani su dobri, drukčiji od Španjolske, radna momčad, ali u njoj ima i vica u igri, slična je nama. Uostalom, dosta je njihovih igrača iz ovog našeg podneblja. No, pustimo Švedsku, u ponedjeljak u Zaprešiću igramo s Estonijom. Nakon velikih utakmica kakva je bila ova u Španjolskoj obično dolazi do opuštanja igrača i na to moramo pripaziti te potpuno pripravni dočekati taj susret i pobijediti – zaključio je izbornik mladih Gračan.

>> Kakva senzacija! Hrvatska deklasirala Španjolsku, pogledajte golove!

Komentara 2

DU
Deleted user
01:20 27.03.2016.

Bravo naši mladići!

ZE
Zemuncevic
13:19 27.03.2016.

I njima je kriv Mamic jer je 9 njegovih pregazilo Spanjolsku!!!!! Zivio Mamic a vi komunjare trunite !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije