Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO LALJAK

Nemam više snage da se borim, noćima ne mogu mirno spavati...

08.06.2020.
u 18:46

- I dalje ostajem pri odluci da u ponedjeljak sazovem hitno Izvrni odbor kluba i predložim likvidaciju kluba. Jer, sve ovo nema smisla. Ako već nekome smeta Inter u Prvoj HNL odlukom o likvidaciji riješit ćemo ih svih briga - priča Laljak

Branko Laljak, direktor nogometnog kluba Inter iz Zaprešića ni dan kasnije nije bio raspoložen. Njegova momčad hrabro se borila na Poljudu, činilo se da će osvojiti barem bod, ali u 97. minuti Bugar Dimitrov postigao je pobjedonosni pogodak za domaće.

- I dalje ostajem pri odluci da u ponedjeljak sazovem hitno Izvrni odbor kluba i predložim likvidaciju kluba. Jer, sve ovo nema smisla. Ako već nekome smeta Inter u Prvoj HNL odlukom o likvidaciji riješit ćemo ih svih briga - priča Laljak.

To bi značilo da će te se predati bez borbe, a to nije dobro?

- Ma, znam da će se igrači boriti do zadnje minute zadnje utakmice ove sezone. Ali...Ja više nemam snage. Noćima ne spavam dobro. Kao da se sam borim protiv vjetrenjača. Veći dio susreta na Poljudu dao mi je vjeru da možemo ostati u ligi. Kad već nismo osvojili tri boda, morali smo barem jedan. Zaslužili smo ga. Ne zbog naše igre već zbog hrabre utakmice mojih igrača. Branili smo se s igračem manje, vjerojatno bi i izdržali, no sudac je mislio drugačije - naglasio je Laljak.

Zašto ponavljanje penala?

Sve je krenulo sjajno pogotkom Mamuta. Moglo je na poluvremenu biti i 2:0 za Inter da je istom igraču ušao lob s preko 60 metara.

- Nakon što je Matković obranio jedanaesterac bio sam uvjeren da ćemo pobijediti i s igračem manje. Onda prvi šok. Ponavlja se kazneni udarac. Sto pitanja iznad glave. Zašto? Kako? Da je naš vratar krenuo metar ispred linije ne bih ništa rekao. Ali, ovo što je on napravio napravit će svaki naš vratar kod jedanaesterca. Ma ne samo u HNL-u već u svim europskim ligama.

Da se svi drže pravila da se vratar ne smije pomaknuti dok suparnički izvođač ne dodirne loptu onda nikad nitko ne bi obranio nijedan jedanaesterac. To je smiješno. Nije neka utjeha, ali drago mi je da su pravi navijači Hajduka reagirali pošteno i na društvenim mrežama ismijavali su ovakvu odluku suca - priča Laljak.

Na utakmici u Varaždinu i domaći vratar Nevistić krenuo je također ranije sa svoje crte. Bilo bi zanimljivo da je obranio jedanaesterac. Da li bi se i u tom slučaju oglasila VAR soba? Mladen Matković, vratar Intera, pokušao je nakon susreta uči u VAR sobu, ali je bio spriječen. Htio jeuvjeriti Bebeka i društvo da nisu bili u pravu...

Samo da se vrati Andrić

Dobro, ni 1:1 ne bi bio loš rezultat u gostima kod Hajduka. I izdržali su “žuti” 90 minuta, no devet minuta produžetka bio je još jedan psihički udarac na gostujuću momčad. Hajduk je napadao svim snagama, trebalo je izdržati još toliko vremena. I onda u 97. minuti Dimitrov postiže pogodak. Na prvu, sve je čisto. No, sudac Bebek iz VAR zove glavnog suca. I onda se vidi razlog. Prije pogotka Dimitrov radi prekraja nad igračem Intera...

- Sve se lijepo vidi na usporenoj snimci. Pa ne bi Bebek bez veze radio provjeru. I dobro, krene Lovrić gledati snimku i donosi odluku koja me je šokirala. Priznaje pogodak - reći će tužno Laljak.

Vjerujem da će Inter nastaviti s borbom za ostanak, a nakon ovakve utakmice gdje su igrači imali fizički napor i emocionalno pražnjenje bit će se teško vratiti. A već u četvrtak u goste dolazi opasna Gorica.

- Vjerujem da dečki nisu potonuli i da će odigrati isto ovako hrabru utakmicu. U redu, neće biti Solde, ali se vraćaju neki igrači. Možda i Komnen Andrić, naš kapetan i ponajbolji napadač. Trener Ivković sigurno će motivirati igrače, dobro su ga prihvatili, dobro su odradili ove mini pripreme i tri pripremne utakmice - zaključio je Branko Laljak.

Ključne riječi

Komentara 1

AM
amaravic
19:48 08.06.2020.

Inter je takoreci dvaput presao centar, a sve odluke sudaca te utakmice pokazale su se ispravnim. Sve . Za upitati se je zasto je Bebek uopce ukazao sucu na var kod 2-gog gola Hajduka. Tu nema niceg. Ono sto je meni zanimljivo je da je sudac 2ge hnl bolje reagirao od razvikanog Bebeka koji sa 5 kolega na Poljudu nije vidio kako Vrsaljko gol brani rukom, a samo 2 dana nakon ove utakmice je ponistio penal nakon provjere varom kojeg je sam dosudio na utakmici lokomotiva-osikek. Gle cuda za Lokomotivu. Toliko gdine L. Sto se tice igre Hajduka, unatoc svoj silnoj statistici u okvir i okolo, ona je bila sramota..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije